Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2008 23:55 - Поредният пребит журналист
Автор: meteff Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3899 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 27.11.2008 10:19


КОЙ УПОРИТО ЖЕЛАЕ СМЪРТТА НА СВОБОДНОТО СЛОВО?

Това ли е наистина края на опитите за демократични промени в тази напълно вече рекомунизирана страна... Защо нашата "държава" се превръща в нагъл палач?

image
НЕ, КАТЕГОРИЧНО НЕ НА ЦЕНЗУРАТА!

Макар да знаем, че на държавата едва ли ще й накривим шапката, ние държим да се чувстваме свободни. Затова ПРОТЕСТ до дупка!


Георги Първанов - Гоце: Не ровете в архивите на ДАНС

Журналисти от български медии са били разследвани от Държавната агенция национална сигурност (ДАНС).

„Галерия" е името на разработката, под която служителите на агенцията за „Национална сигурност" са започнали проверката на медиите.

Лалю Метев: Изгонете българите" от Евросъюза.
На нас европейците не ни е нужен нов Съветски съюз.

Виж тук стенограмата

П о д п и с а н и я т   т у к,   Л а л ю   М е т е в  -  Ц и р к а д ж и я т а:

 П О Т В Ъ Р Ж Д А В А М

image

А, ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЕКАПЕТО, ПАРДОН, ЗА БЕКАПЕТАТА!
...за да не наричат в бъдеще и нашите деца циркаджии.


Списък с имената на служители на БНТ,
които са сътрудничили на Държавна сигурност:

Александър Димитров Грозев, Александър Николов Авджиев, Ангел Йорданов Киряков, Антоний Симеонов Вергиев, Асен Генов Матеев, Атанас Бориславов Илков, Атанас Свиленов Митрев, Борис Илиев Китанов, Боян Крумов Кривошиев, Валентин Аурелов Стоянов, Владимир Спасов Игнатовски, Владимир Спиров Каперски, Григор Христов Христов, Дарин Константинов Камбов, Димитрий Константинов Иванов, Живко Ваклинов Живков, Иван Данев Токаджиев, Иван Йорданов Димитров (Гранитски), Иван Стефанов Гарелов, Иван Филипов Проданов, Кеворк Таквор Кеворкян, Красимир Крумов Йорданов, Милен Атанасов Вълков, Милен Христов Йорданов, Михаил Иванов Бързанов, Надежда Панчева Топчева, Нидал Ахмад Алгафари, Николай Любенов Николов, Николай Любомиров Конакчиев, Николай Людвиг Цончев, Огнян Димитров Димов, Огнян Стефанов Сапарев, Пенчо Златанов Ковачев, Стефан Петков Стоев, Хачадур Крикор Бояджиев, Христо Тотев Тотев, Явор Тодоров Цаков.

Сред по-известните имена са:

Александър Димитров Грозев - ДС, управление VI-IХ-I; управление VI-I-V, агент, псевдоним: Пеев

Александър Николов Авджиев (водещ на някогашното предаване „Добро утро“) - СГУ на МВР-I РУ-отделение ДС; агент, псевдоним: Павел

Атанас Свиленов Митрев - ДС, управление 06-01-02, агент, псевдоним: Пламенов

Владимир Спасов Игнатовски - ДС, управление 06-01-02, агент, псевдоним: Борисов

Димитри Константинов Иванов - ДС, управление Второ, отдел Първи, отделение английско; управление II-VIII; управление VI-I-II; управление VI-I-I, секретен сътрудник, агент, псевдоним: Стефан

Иван Данев Токаджиев - ОУ на МВР-Разград-ДС, отдел 06, отделение 06; агент, псевдоним: Колев

Иван Йорданов Димитров (Гранитски) - ДС, управление 06-02-02, агент, псевдоним: Огнян

Иван Стефанов Гарелов - щатен служител; нещатен служител; КДС, ПГУ, псевдоним: Талев

Кеворк Таквор Кеворкян – агент; ДС, управление VI-I-I; управление VI-I-V, псевдоним: Димитър

Нидал Ахмад Алгафари - ДС, 6-о управление, агент, псевдоним: Наско

Николай Любомиров Конакчиев - ДС, Второ управление, агент, псевдоним: Благовест

Огнян Стефанов Сапарев - Шесто управление на ДС, осведомител, псевдоним: Марти

Хачадур Крикор Бояджиев (Хачо Кирилов Бояджиев) - ДС, ВГУ; ПГУ, отдел 5, агент-нелегал, псевдоним: Кръстю

Явор Тодоров Цаков - ДС, управление VI, агент, псевдоним: Александър

 

В специална декларация по този повод ръководството на БНТ заявява:

"Нашето категорично мнение е, че през 2008 година принадлежността към бившите служби е несъвместима с воденето на телевизионно предаване и със заемането на ръководен журналистически пост в БНТ. Оттук нататък оповестените от Комисията служители на БНТ, носят своята отговорност пред зрителите и обществото, за да обяснят обстоятелствата около сътрудничеството им с Държавна сигурност", т.е. отново ще трябва да бъдем заливани с купища помия, безпочвени оправдания и хвалебствия, за това как някои са работили за България, а ние свободно мислещите не сме ги били разбрали нито правилно, нито пък сме имали някога капацитет за това...


Тагове:   журналист,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vselenche - Здравейте!
26.09.2008 15:31
Споделям изцяло тезата на постинга Ви - "Вече напълно рекомунизирана страна!"
Жалко е, че повечето от нас, залутани в собствените си проблеми, в собственото си житие-битие разрешихме да се случи тази <рекомунизация>, вкл. не са малко и тези от нас, които все още НЕ са осъзнали случилото се!
Тъй че въпросът Ви: "Защо българската държава се превръща в нагъл палач?", колкото и да звучи РИТОРИЧНО, според мен има КОНКРЕТЕН отговор: ЗАЩОТО е отсъствало и отсъства българското ОБЩЕСТВО, общество - за гражданско общество изобщо Не може и да става дума!
ЗАЩО е така? Причини много, една от тях според мен Вие сте назовали в постинга си "Сивото лице на комунизъма", а именно: "Сляп и глух ли е българският народ, не е, но че е лесно манипулируем, да. За това са нужни образно казано бесилките по площада, нуждата от възмездие, за да можем да се пречистим." Иначе казано, така както аз Ви разбирам, НЯКОГА - в първите години след 1989 г. - НЕ се е случило <ПРЕЧИСТВАНЕТО>, затова и днес берем тези плодове с Държавата - Палач!
Поздрави!
цитирай
2. анонимен - Благодаря за постинга !
29.09.2008 16:06
Дано много хора започнат да мислят ,като Вас !
Според мен на българското общество му трябва обрат в мисленето и преоценяване на много от сегашните му ценностни системи. Българина е забравил да се самоуважава и не е научен да търси правата си .Тъй като никога не ги е имал.подтискан от управляващите ,живеещ без да знае собствените си права и тези на управляващите.превърнал се в марионетка ,изгубил човешкото ,незаинтересован!И същевременно лесна плячка за палачите си ,които действат и водят затъмнена законова и правна политика ,за собствената си изгода !
В едно чисто общество няма преходи станали за смях по много години и довели окончателната разруха.Няма 300 партии разстроиващи единството на национализма !Има закони ,ред и отговорности ,поети от дадена управленческа личност с изпитателен срок ,а не в мандати.Че 1 ,че 2 че ...Въобще у нас всичко е много прогнило и объркано в следствие на грешното мислене на 7 млн.,,глупаци "!
Поздрави !
цитирай
3. rummi - за да сме правилно мислещи, трябва да сме добре информирани
02.10.2008 13:50
не за новите похождения на някоя "звезда"; не даже и толкова за скандалите и насилието. защото това е само пример за това, което "не трябва да се прави".

къде в България се получава нужна информация за правата ни, за това към кого точно да се обърнем и да потърсим отговорност, когато по тротоарите има дупки; когато се разминаваме с цели глутници бездомни кучета?


цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: meteff
Категория: История
Прочетен: 3837043
Постинги: 568
Коментари: 1072
Гласове: 19965
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930