Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2009 13:50 - Дошъл ли е краят на България?
Автор: meteff Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4547 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 11.12.2013 09:36


Необходимостта от извънредни мерки в областта на правосъдието и възстановяването на демократичните ценности е повече от належаща днес в условията на напълно завършената червена мутризация и ресъветизация на България, извършена от комунистическата върхушка и техните подлоги с педантична вещина и граничеща с геноцид към българския народ, под безучастния и многозначително безразличен поглед на т.нар. Европейска комисия.

Ето защо, необходимостта от нов Държавен съд над виновниците за поредната национална катастрофа и възстановяване на смъртното наказание у нас е повече от необходимост, ако не желаем да бъдем изтрити един ден от картата на свободно определящите се народи, отхвърлили някога руските окови.

Закъснялото налагане на предпазни клаузи спрямо България, предопределя нашата незавидна и скорошна участ. За съжаление, липсата на каквито и да е ценности, морал и воля за спасението на България, водят единствено до безкрайното  ни, но сигурно отдалечаване от цивилизования свят и изисква  нашите незабавни действия, като гражданско общество, за възвръщане на изконното по право и Конституция върховенство на народа-суверен.
ЛМ

Илюстрация: Решение № 25 от 11.02.2009 на ВАС
СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ!

Предизвикано от поредната гавра с демократичните принципи засягащи изконно определените ни права на частна собственост, както и поредица нарушени критерии и неспазени задължителни предприсъединителни директиви и резолюции от страна на Европейската общност, относно напълно неподготвената ни и нереформирана, оставаща си в орбитата на Москва, страна - обхваната от ужасяващо безпардонната ръка на червения реваншизъм.   Виж: Свиха реституцията на ”апетитни” имоти

 


Въвежда се ограничение на реституцията на части от образователни, научни, здравни и културни заведения, предвиждат приетите от парламента промени в Закона за устройство на територията

20 февруари 2009 г.

Народното събрание прие на заседанието си на 20 февруари 2009 г. на второ четене  промени в Закона за устройство на територията, които предвиждат ограничаване на реституцията на части от имоти, ползвани за образователни, научни, здравни и културни нужди, предвиждат промени в Закона за устройство на територията.

Промените спират прилагането на действащите подробни устройствени планове, чието предназначение е променено в частта им за възстановени на частни лица имоти, които са част от обекти на образованието, науката, здравеопазването или културата. При наличие на държавна или общинска нужда, в едногодишен срок от влизане в сила на ЗУТ тези спрени подробни планове могат да бъдат променени. В едногодишен срок от влизане в сила на измененията на променените подробни устройствени планове държавата или общината отчуждават съответните имоти или части от тях по реда на Закона за държавната собственост или Закона за общинската собственост.

Със ЗУТ се правят промени и в законите за държавната и общинската собственост, според които собствеността върху имоти – публична държавна или общинска собственост, не подлежи на възстановяване. Незавършилите до влизане в сила на Закона за устройство на територията производства по възстановяване на частна собственост върху такива имоти се прекратява, е записано в променените текстове.

В закона са направени и изменения, свързани с изграждането на съоръжения за достъпна среда на хората с увреждания. Предвидено е за изграждането или поставянето на такива съоръжения в съсобствен имот или в общите части на блокове или кооперации, да не се изисква съгласието на останалите съсобственици в имота, съответно на съсобствениците на самостоятелни обекти в етажната собственост. Тази промяна е наложена, защото има много случаи, в които е правен отказ от останалите съсобственици да се постави подобно съоръжение, улесняващо предвижването на човек с увреждания, казаха депутати.

Парламентът прие на първо четене промените на Закона за съдебната власт, внесен от Министерския съвет, на първо четене промени в Закона за обществените поръчки и обсъди на второ четене в Закона за опазване на обществения ред при спортни мероприятия.

www.parliament.bg




Гласувай:
0



1. анонимен - O__o
20.02.2009 13:57
Уоу, успокой топката... излез на чист въздух, подишай малко... пък после се върни и пак прокламирай края на света... ъъъ такова де, на България. От колко време ги слушаме тия...

Иначе право думаш.
цитирай
2. tanyarisemova - Здравей
20.02.2009 18:26
Аз съм "За". А този анонимния да си гледа работата.
А имоти, които не се ползват за образоватлни цели, като например премната на МВР в София, която Георги Тишев завещава на община Свищов ще бъде ли върната? Аз знам отговора ще бъде върната на "куково-лято"...
цитирай
3. meteff - Необходимо уточнение
21.02.2009 12:30
Разбира се, прозрачно ясно е, че никой не го е грижа за здравето, образованието, науката или културата на българския народ. В случай, че все още се намират невярващи, то нека това си бъде за тяхна сметка, ние нямаме време и желание да ги изчакваме да се ограмотят и най-накрая прогледнат за случващите се процеси...

Престъпното в случая е под сурдинка включването и на имоти публична държавна или общинска собственост, за краткост наричани "апетитни", нямащи нищо общо с гореизброените цели, което на практика означава избирателна национализация на частна собственост и увеличена намеса на държавата, с други думи казано, връщаме социализма като система за преразпределение на националните блага, и по-лошо - открито противопоставяне на европейските и световни правни практики, и не на последно място явно отхвърляне на поетите ангажименти и задължително поставени условия за хода на реформата поставени като условие от страна на Евросъюза.

На практика чрез ЗУТ, се отменят ЗОСОИ и др. реституционни закони касаещи възстановяването на несправедливо заграбената през комунизма собственост и последиците от извършените престъпления спрямо цвета на българската нация.
цитирай
4. rummi - погледнато реално
21.02.2009 12:45
може и да не е дошъл, но всички доказателства сочат нататък.

със сигурност българи ще останат, но ще има ли държава България...
цитирай
5. meteff - Re: 4. rummi
21.02.2009 13:00
На практика, чрез засилване ролята на държавата се постига единствено поредната конфронтация и разделение в нашето общество, като се прибави и несигурността, непредвидимостта и намесата в правораздаването, за сметка на нечии нездрави интереси - довели до тези високи нива на корупция и източване на капитали, от една страна и от друга, липсата на ефективна борба с престъпността като цяло, навежда на мисълта за добре организиран и най-лошото законодателно разрешен нов обир над почтения данъкоплатец и непочуствал се все още истински европеец, апропо - къде го има това; някой би ли могъл да посочи поне една страна; каква ни е ползата като общество... И всичко това на фона на съобщения, като: "Получаване на добавка към пенсията от ветераните от войните" (б.р. кои войни, какви войни, и чии национални интереси ги гонят другарите комунисти; къде спят т.н. - историци, журналисти...)

Цитат: Право на добавката имат ветераните – лицата, които като военнослужещи са взели непосредствено участие в бойни действия по време на война водена от българската държава в защита на националните интереси и териториалната цялост на България. Добавката е в размер 50 на сто от социалната пенсия.
цитирай
6. zaw12929 - Интересен въпрос. Има и малко да и ...
22.02.2009 08:22
Интересен въпрос. Има и малко да и много не
Заслужава си да се питаме
цитирай
7. анонимен - Споделям мнението ти
22.02.2009 15:11
Отдавна трябваше да има активно гражданско общество в България . Но уви ! Ние си имаме не само беззаконие обслужващо корумпираните върхове ,ами и обществото ни изродено ,което се създаде в условията на същото това корумпирано правителство.
Света го вижда с години ,само ние не се виждаме и се залъгваме ,че сме демократична държава .без демократични принципи и общество ! Няма такава !
Както няма и общество ! Има подражаваща осквернена ,крадлива и престъпна тълпа с изродени отдавна мироглед и самочувствие !Има страх наклаждан в народа от години !Има налудничаво търпение ,което е противопоказно за съвременните общества .
Поздрави за поста !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: meteff
Категория: История
Прочетен: 3821794
Постинги: 556
Коментари: 1058
Гласове: 19943
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031