Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2019 18:11 - ЕЛЕНА АЛЕКОВА - НЕСРАВНИМ ЕРУДИТ
Автор: rosiela Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1373 Коментари: 7 Гласове:
-1

Последна промяна: 25.04.2019 21:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ЛИТЕРАТОР И ДОКТОР НА ЛИТЕРАТУРНИТЕ НАУКИ.
Познаваме се с нея покрай литературата. Юлето реши да я черни, но ми помогна да й направя реклама.Това е една невероятно задълбочена във всеки български автор жена, от миналото до съвременните ни творци, в същото време честна и неподкупна. Лъчезар Еленков й е причинил доста неприятности.
Когато тя говори за някой писател, аз винаги съм там, защото знам, че ще науча нещо ново от нея.Време й е за професорат от Софийски университет, но тя нещо се бави. 
Има си свои задачи, вероятно.
Тя е класи над Павлина Павлова, Боян Ангелов, Лъчезар Еленков, Неблаговеста Касабова, Надежда Захариева и още мнозина в СБП.
За разлика от Юлето, аз имам книгата " Крушението" и я прочетох с интерес - честна и мотивирана книга, с неоспорими факти, с много четивен стил и нещо доста високо над опитите да я дискридитират в статии.С  ДОКУМЕНТНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА.
Много неща знам за живота й, никога няма да престана да я уважавам, защото имаме и приказка, и сходни представи за почтеност. Борбена е, но светло борбена, до непримиримост.
Прекрасни стихове, талантливо перо и собствена личностна стойност.

Без да бъдат на нейното ниво по смелост, в СБП има и други стойностни хора, но не им се занимава с промени, а ми са се оплаквали. Не съдя никого.
То и бачо Боян е талантлив поет, но егото му стига до Еверест и е доста по - високо от таланта му. Добре служи на Корнели Нинова и е вярно червено другарче.
По този повод считам, че СБП коренно трябва да се промени, най-малкото, защото след 9 септември 1944 год. оттам изгониха много талантливи писатели, а някои изчезнаха впоследствие при странни обстоятелства.
В момента СБП image
е порочен червенопартиен съюз и това е положението!



Гласувай:
6



1. apostapostoloff - СБП е превзет от
25.04.2019 21:07
посредствеността.

Не мога да разбера само защо тук споменаваш това слугинче Юлето, което е едно нищо. Тя няма нищо, ама нищо общо с културата, изкуството, литературата. Тя е една долнопробна простакеса, с която нормален човек не би си избърсал и задника.
цитирай
2. rosiela - Така си е,
25.04.2019 21:16
но тя търси статии срещу Алекова в интернет и ги публикува, затова. А никого не познава,чете от мен имената и рие, да се прави на компетентна. Затова я споменавам.
Както и всичко, което е публикувала, е копи пейст по принцип, жената си няма грам култура, но го играе на прочела и знаеща. Най знае, милата, да върти парцала и метлата.
цитирай
3. rosiela - И за другото си прав,
25.04.2019 21:17
много прости хора има в СБП, затова има и противоречия.
цитирай
4. missana - Така е у нас - http://oshte-info.de-zorata.de/oshte.info/detonacia/04%20deto/manolov.htm
25.04.2019 21:55
на една толкова талантлива жена, която е доктор по философия и филология, и която е завършила литературния институт Максим Горки в Москва, вероятно се правят спънки да стане професор. Такава е човешката завист, а генът на българската носи палмата на първенството. Примерът с проф.Георги Манолов, който /заедно със съпругата си/ прави епохално откритие - намира хромозомния маркер на лимфома на Бъркит /разпространен вид рак/ е пословичен. Най-горе давам линка за проф.Манолов, а по-долу привеждам съществена извадка от този линк:

" - Това е шестото българско откритие. Как бе прието то в България?

През 1986 г. от бившия институт “ИНРА” в София семейството ни бе представено за лауреати на Димитровска награда. Атанас Малеев бе категорично против, но въпреки това получихме наградата. Тогава Малеев ме уволни – без всякакво основание, две седмици преди защитата на докторската ми дисертация. На защита се явих като частно лице, т.е. като никакъв. Бях провален, включително с квалификацията “репресиран от народната власт”. Година и половина бях безработен..."

Ето как посрещат големите български учени и откриватели в родината им комунистите и техните правоприемници понастоящем!!!!!!!!!!!
цитирай
5. rosiela - Много мърсотии й правиха, но тя не се предава.
25.04.2019 22:25
Страхотни проблеми си имал и ти, Младене. Такива неща не се забравят никога.
Не зная точно причините да не се заеме с това, казвала ми е, че има други по-належащи задачи, но знае ли човек. А би трябвало досега да е професор. СБП нямат по-начетена жена от нея, а доста хора там се държат...да не казвам нещо обидно.
цитирай
6. missana - Щом е толкова сериозен специалист ще има много да пати.
25.04.2019 23:18
rosiela написа:
Много мърсотии й правиха, но тя не се предава. Страхотни проблеми си имал и ти, Младене. Такива неща не се забравят никога.
Не зная точно причините да не се заеме с това, казвала ми е, че има други по-належащи задачи, но знае ли човек. А би трябвало досега да е професор. СБП нямат по-начетена жена от нея, а доста хора там се държат...да не казвам нещо обидно.


Преобладаващата част от членовете на СБП са хора без качества и стоят там единствено заради мижави привилегии. Понеже лично те няма с какво да се гордеят, се гордеят, че членуват в някаква си организация. Това изглежда е единственото нещо, което ги прави значими в собствените им очи. Затова ги дразни всеки, който ги превъзхожда.
цитирай
7. rosiela - Анализът ти е правдив, приятелю.
26.04.2019 07:09
Има усет за борбеност.
И аз търпях простака Марин Кадиев, докато разбрахме, че е луд с документ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rosiela
Категория: Поезия
Прочетен: 6606312
Постинги: 5041
Коментари: 23943
Гласове: 9774
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031