Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2013 11:53 - Руска фирма зомбира българските потребители с козметика
Автор: bluejaguar Категория: Новини   
Прочетен: 21697 Коментари: 1 Гласове:
3



Статията е взета оригинално от блога на ivanvarbanovtv.blog.bg, откъдето мистериозно изчезна.

Руската компания  „Алфа екотрейд” ООД, която официално пласира израелска козметика у нас, необезпокоявано от никой и под носа на всички институции ЗОМБИРА българските потребители. Твърдя, че това е така, а екипът на управителя Максим Константинович Банин е от висока класа, действа изключително рафинирано и нагло. Според потърпевши и хора от персонала, фирмата навлиза на нашия пазар агресивно и ползва в работата си хипнотични и сектантски техники за зомбиране при директен маркетинг на стоки.


БАЛСАМЪТ НА ВЕЧНАТА МЛАДОСТ „ДЕ ШЕЛИ” И СХЕМАТА
Капанът за родните дами се нарича  De Shelli, http://www.desheli.bg/.  Схемата работи по следния начин: от кол – центъра на компанията в България /София, Студентски град,  ул. Професор Атанас Иширков 13/ звънят на мобилни номера. Канят отзовалата се дама на безплатна демонстрация на чудодейни кремове, които гарантират вечна младост. Към безобидната покана идва и бонус – козметична спа - процедура на лице, отново напълно безвъзмездно.

Поканената клиентка бърза да се отзове и да намери адреса на руската фирма в Студентски град. Сградата е стъклена, привидно  без охрана, на четири етажа. Посрещат я усмихнати девойки - козметички и я отвеждат в залата за процедури. След като демонстрацията завърши, започва най – важното, психологическата обработка. Целта:  клиентката, трябва да бъде убедена да закупи цялата серия от кремове „Де Шели”, заедно с апарат  на цена 1.900 лв.

Сумата е прекалено висока за българските  стандарти на живот. Затова, веднага идва и предложението за разсрочено плащане и сключване на договор с банка или кредитна институция. Отвеждат дамата на друг етаж и след минути неусетно, с изключителен възторг и превъзбуда, поредната госпожа полага парафа си под контракта.

Като знак на благодарност към щедрите посветители в тайнството на вечната младост е нужно щастливката безплатно да даде поне 20 телефонни номера на свои приятели/ки, които ще получат покана за подобно въведение в чудото.

Апропо, всички служители на офиса в София се следят и записват с картина и звук  от Център за наблюдение в сградата на фирмата, в нарушение на всички стандарти и права на личността. „Чувстваме се като в централа на КГБ”, коментират с ужас бивши вече служителки.

Камерите следят не само  магическата процедура, но и  спазването на строго регламентирани правила за дисциплинираност и очакваното поведение на персонала и мениджърите на центъра, обучени за постигане на търговските цели по специална методика и техника. 
Клиентките го определят след време като изключително манипулативно и агресивно, изпилващо въздействащи на подсъзнанието хипнотични техники.


След продажбата, най – честият вариант, който  се случва още на другия ден е следния:  клиентката се връща окопитена, с желание да разтрогне договора си и  почти винаги започва скандал с руската фирма за анулиране на сделката. В повечето случаи, „проглеждането” по повод подписания договор, касаещ разсроченото плащане на продукта към компанията, маскиран като кредит, настъпва фатално късно. Опитите за връщане на козметиката, също не са толкова лесно начинание….
 

РУСКИТЕ МЕДИИ РАЗСЛЕДВАТ БАЛСАМА ?


Рекламираната като израелска козметична линия -  „Де Шели” се оказва, че въобще не е популярна в Израел. Нещо повече  - за нея никой не е и чувал. Това твърдят руските медии и потребители.

В чуждестранните форуми /в това число и руските/ е пълно с мнения на хора, които са опитвали т.нар. балсам. Има много случаи на алергии, противореакции, ужилени финансово клиенти, там… в Русия.

В братската нам страна козметиката струва 35.000, после 45.000 , след това - 52.000 рубли. Първата вноска е в размер на 3.999.

Разновидностите на мошеничеството са жестоки и са много. Преди години, същата фирма е пласирала прахосмукачки в необятната страна от изтока. Практика е,  всяко едно от дружествата – клонинги в отделната страна или република, да  се регистрира отделно, независимо едно от друго или от компанията – майка. Така, няма опасност да повлече при провал никого. Ако пък изчезне от пазара внезапно, следите не водят към никого. Руските власти отдавна гонят тези мошеници. 

Руският тв канал „Первой” излъчи специално дискусионно студио за жертвите и пласирането на козметиката „Де Шели”. http://www.youtube.com/watch?v=4L4Uc7gQ15o


Друга медия -  телевизия „РЕН” направи впечатляващ филм – разследване за приомите и опасностите от допира със сектантите – търговци, пласиращи „Де Шели”. http://www.youtube.com/watch?v=lrmZtrZ9WZ0

Лентата разкрива защо е опасна козметиката и какъв е криминалния маркетинг, който се прилага над беззащитните клиенти. 

И новинарите от руския канал  „Первой” направиха разследване. http://www.youtube.com/watch?v=JY44gxCY8tA

 

ЕЛЕКСИР НА ВЕЧНАТА МЛАДОСТ ИЛИ .................... ?

Компанията в Русия и тук  - в София рекламира продукта си, като натурален и оригинален и уникален, с чудодеен ефект и така  мотивира космическото ниво на цената му. Малко хора на практика знаят какво има в самите кремове.

В българския офис на „Алфа екотрейд”ООД преди месец по информация на бивши служители на фирмата пристига жена, закупила продукта. Тя заявява, че при опит да влезе в Израел е върната от летищните власти с мотива, че заплашва националната сигурност на страната, притежавайки и носейки със себе си „Де Шели”. Сега тя е поръчала специално изследване на съставките на притежавания от нея тайнствен продукт. Важно е за разбере елексир на вечната младост или хипнотичен продукт, опасен за здравето притежава тя?


Стратегиите на корпорациите – пласьори!

Корпорациите – пласьори, подобни на „Алфа екотрейд” ООД  разпространяваща  „Де Шели” у нас, са истински секти. Любопитно е как работят те, как мотивират служителите си, какво се случва зад вратите на тези компании, как убеждават клиентите да заплатят високи сума за съмнителен ефект на стоката. Има ли в кремовете хипнотични вещества, които полагат за психологично зомбиране по време на продажбите?


БГ офиса на „Де Шели” – „Алфа екотрейд” ООД /със седалище бул. „България” 86, вх. Б, кв.”Манастирски ливади”, гр. София/, притежава сертификати, издадени от Столичната регионална здравна инспекция. В тях е описано, че клиентът сам е донесъл препаратите, които да бъдат сертифицирани. Но, проверено ли е на място след това съдържанието на продаваната козметика и препаратите, с които се третират зомбираните клиентки - мишени в спа-центъра в Студентски град? Възможно  ли е  СРЗИ да е сертифицирала  само специално произведени за целта чисти висококачествени мостри. Но, с какво се работи и какво се продава реално? 

„Вълшебнине подукти” не можете да намерите свободно в търговската мрежа или аптеките. Странно е, че служителите, които се набират за работа в тези компаниите – пласьори, търгуващи с лечебна козметика не е нужно да имат специално образование. Мотивацията, освен чрез процент от продажбите се постига и с обещание за просперитет, партньорство, бонуси при определени нива на продажбите.


 
ДАЛИ И ИНСТИТУЦИИТЕ ЩЕ ПОИСКАТ ДА СЕ РАЗХУБАВЯТ ?

У нас, за сега дейността за  пласирането на  „Де Шели” се развива безпрепятствено. Кредит за красота, мошеничество, пране на пари, пирамида или нагло ужилване на българските потребители? Според неофициална информация, компанията е близка до руски подземни кръгове с дейности у нас.

Но, къде са институциите? Кой ще защити интереса и българските граждани от такива опасни практики? 

Наложително е  данъчните власти и финансовото разузнаване да проверят, с кои банки и кредитни институции работят от „Алфа екотрейд” ООД, към кои банки се насочват българските клиенти на руската чудодейна компания. Кой стои зад този чуждестранен бизнес, кой го закриля у нас?

Липсата на действия, би била знак за големи интереси или отказ от желанието „ да останеш вечно млад” ?!


Засега, можем да се пазим само с разпространение на публична информация и да задаваме въпроси на глас. 

Горните факти бяха потвърдени от  клиенти и служители на компанията в София, които ще запазя в анонимност.


А, докато чуем официалните отговори и действия на органите у нас, приемете моя съвет: внимавайте, преди да се подведете и да послушате "гласа" да станете работници или клиенти на  компания, като тази !

Можи би има и други такива....?!

http://ivanvarbanovtv.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/08/22/ruska-f … kozmetika.1141958

Въпросната фирма я обсъждат и в бг-мама, ето линк към темата, ако на някой му е интересно:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=720036.0





Гласувай:
3



Предишен постинг

1. minavam - В сряда ми се обадиха да запиша час за ...
01.02.2014 14:19
В сряда ми се обадиха да запиша час за днес сутринта, добре че се разрових в нета сутринта и отказах час броени минути преди да тръгна. Телефона взеха от кума ми, като я подлъгаха ПРЕДИ процедурата че нейни приятелки също ще получат безплатна процедура. Без да подозира измама та даде моя телефон и на дъщеря си. Нататък започна зомбирането, но тя отказа да купува кремчета, помолиха я да попълни декларация че отказва услугите им, но тя разумно отказа да подписва каквото и да е за да не се възползват от личните й данни. Така че благодарение на инфо от нета си спестих ходенето до другия край на града в този студ защото парите тези мошеници от мен нямаше да видят така или иначе, за тази сума ще напазарувам Шанел да се зарина с него. Кумата ме е търсила по телефона да ме предупреди за тази измама, но тогава не можах да говоря и само инфо от нета ме ориентира на време. Хубаво е това да се разпострани максимално, да не се хващат наивни хора на тази измама. Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bluejaguar
Категория: Други
Прочетен: 209209
Постинги: 37
Коментари: 31
Гласове: 124
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031