Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2008 06:27 - Защо не бива да се живее в това BG
Автор: meteff Категория: Политика   
Прочетен: 5014 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 06.11.2012 13:03


ДОКОГА ЩЕ ИЗДЪРЖАМЕ НЕКАДЪРНАТА И КРАДЛИВА АДМИНИСТРАЦИЯ НА МИНИСТЪРА НА ФИНАНСИТЕ И ТРЯБВА ЛИ ДА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ТЪРПИМ БЕЗОБРАЗИЯТА МУ В СТИЛ ОПИТ ЗА ТЪЛКУВАНЕ НА ЯСНО ПОСТАНОВЕНИ И ВЛЯЗЛИ В ЗАКОННА СИЛА СЪДЕБНИ АКТОВЕ НА УЖ НЕЗАВИСИМАТА СЪДЕБНА ВЛАСТ У НАС, ДОКАТО ЧАКАМЕ НЯКОЙ ОТ ПО-РАЗЮЗДАНИТЕ НИ ЕВРОПЕИДНИ ЧИНОВНИЦИ ДА ПОПАДНЕ ЗАД РЕШЕТКИТЕ НА РОДНАТА НИ - МАКАР И ДОСТА СЛЯПА - ТЕМИДА, В ЛИЦЕТО НА ПРИСПАНАТА ПЛЕВЕНСКА ОКРЪЖНА И/ИЛИ РАЙОННА ПРОКУРАТУРА


ОТГОВОР НА МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ

  image

В отговор на Ваше писмо с входящ № 94-00-510/22.07.2008 г. в Министерството на финансите, най-учтиво Ви уведомяваме.

Пред министерство беше предявено искане за изпълнение на влязло в сила решение на Окръжен съд - гр. Плевен, постановено по административно дело № 102/2002 г., с което е утвърдена оценка по действителни пазарни цени в общ размер на 362 500 лева за отчуждените от АД "ЛЕВ" недвижими имоти - превърнати в публична държавна и публична общинска собственост. Съгласно чл. 2, ал. 7 от Закона за обезщетяване на собственици на одържавени имоти (ЗОСОИ), когато имотът е превърнат след 25 февруари 1992 г. в публична собственост на държавата по закон или с решение на съответния общински съвет, той се заплаща на собствениците по действителни пазарни цени към деня на влизане на този закон от държавата чрез Министерството на финансите или от общината, извършила превръщането.

Плевенският окръжен съд е утвърдил оценката, без да конкретизира размерите, които следва да изплати държавата чрез Министерство на финансите за имота - публична държавна собственост и общината - за имота публична общинска собственост.

Във връзка с тази неяснота на постановеното решение, по молба за неговото тълкуване, бе образувано производство с искане съдът да се произнесе за размера на дължимото обезщетение съответно от държавата и от общината.

Плевенският окръжен съд счете, че не може да допусне тълкуване на влязлото в сила решение относно въпроса каква част от обезщетението по ЗОСОИ следва да се изплати от държавата и каква от община - гр. Плевен. Решението му бе оставено в сила от Върховния административен съд, който в мотивите на постановения от него съдебен акт прие, че утвърдената от съда оценка на обезщетение по чл. 2, ал. 7 от ЗОСОИ е основание за получаване на обезщетението, като съдът няма задължение да се произнася по въпроса каква част се дължи от държавата и каква от общината.
image

По наша молба до Областната администрация, гр. Плевен, ни бяха изпратени заверени копия от Акт № 2882 от 25.06.2004 г. за публична държавна собственост за поземлен имот № 000132 и Акт № 33382 от 28.06.2004 г. за публична общинска собственост за имот № 000100, за които съдът в мотивите и диспозитива на Решение № 424/20.07.2000 г., постановено по административно дело № 78 по описа на Плевенски окръжен съд за 2000 г. в първа фаза на административното производство е признал правото на парично обезщетение на наследниците на бившето АД "ЛЕВ" [Плевенски цимент].

Министерството на финансите и Община Плевен не са били заинтересовани страни и не е следвало да бъдат конституирани като такива в административното производство. Задължението на общината и Министерство на финансите да удовлетворят едно признато от административния орган или заместващото го съдебно решение право на парично обезщетение по чл. 2, ал. 7 от ЗОСОИ е нормативно установено. Съгласно чл. 2, ал. 7 от ЗОСОИ признатото и утвърдено по размер обезщетение следва да се изплати от държавата чрез Министерството на финансите за имот № 000132 - публична държавна собственост (АПДС № 2882/25.06.2004 г.) и от Община Плевен за имот № 0001000 - публична общинска собственост (АПОС № 33382/28.06.2004 г.).

За Министерството на финансите се поражда задължението за изплащане на признати парични обезщетения единствено за имоти, превърнати в публична собственост на държавата. Имотите публична общинска собственост се заплащат от съответната община, извършила превръщането.

Уведомяваме Ви, че Министерство на финансите е изпълнило влязлото в сила решение на Плевенския окръжен съд, постановено по административно дело № 102/2002 г. в частта, в която законовата разпоредба го обвързва, като е изплатило на правоимащите лица обезщетение за имота, превърнат в публична собственост на държавата и е уведомила всеки един от тях за изпълнението.

Извън правомощията на Министъра на финансите е да предприема каквито и да било действия по изплащане на обезщетения за имоти, превърнати в публична собственост на общините.

ЗАМ. МИНИСТЪР: /Кирил Ананиев/


Инспекторатът е на пряко подчинение на министъра на финансите и осигурява изпълнението на контролните му функции при провеждането на държавната политика в министерството и във второстепенните разпоредители с бюджетни кредити. Той извършва общи и специализирани проверки по утвърден от министъра годишен план, както и внезапни проверки по отделни сигнали, жалби или при случаи с обществен отзвук. Проверките се извършват въз основа на писмена заповед на министъра.

Дейността на инспектората е насочена към всеобхватно, обективно, безпристрастно и точно изясняване на проверяваните проблеми и предлагане на мерки за тяхното решаване и включва:
  • извършване на проверки по организацията и ефективността на административната дейност на министерството и на второстепенните разпоредители с бюджетни кредити към министъра;
  • осъществяване на методическо ръководство и контрол върху дейността на инспекторатите на второстепенните разпоредители с бюджетни кредити към министъра;
  • осъществяване на дейности по предотвратяване и борба с корупцията в администрацията на министерството и на второстепенните разпоредители с бюджетни кредити към министъра;
  • осъществяване на контрол за законосъобразност на дейността на администрацията на министерството и контрол за спазване на вътрешноведомствените актове.

Ръководител на инспектората е несменяемата Диана Иванова, от която се очаква всеобхватно, обективно, безпристрастно и точно да съблюдава Законите на псевдоевропеизираната и  вече рекомунизирана Република България.

След проведен пореден телефонен разговор, предната седмица, с ръководителя на инспектората госпожа Диана Иванова, пред която изложихме за пореден път настояването си за  образуване на проверка по случая и адекватен отговор на предприетите мерки спрямо виновните длъжностни лица по неизпълнение на съдебните решения, същата към 20 август 2008 г. (сряда) се оказа в отпуск. Дали бихме могли да приемем, че това е някаква нова европейска практика въведена у нас, или просто си е добре познатата ни стара болшевишка практика.


В ГОТОВНОСТ ЗА ГЛАДНА СТАЧКА!!!

П Р О Т И В : БОЛШЕВИШКАТА BG ЦЕНЗУРА"08, ЗАСИЛВАЩАТА СЕ ЕВРОКОРУПЦИЯ,  НАЛОЖЕНИТЕ ДВОЙНИ СТАНДАРТИ И ВСЕ ПО-ОСЕЗАЕМИТЕ КОНФЛИКТИ НА ИНТЕРЕСИ, БЕЗСИЛИЕТО НА ПРАВОРАЗДАВАТЕЛНИТЕ ОРГАНИ И ЗА ЖАЛОСТ ВСЕ ПО-НАРАСТВАЩОТО БЕЗДУШИЕ У Т.Н. БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО, КАКТО И СРЕЩУ ПРОДЪЛЖАВАЩОТО МЕДИЙНО ЗАТЪМНЕНИЕ ...

image

П.П. Моля, с Ваше писмо да ми бъде указано времето, мястото и даденото от Вас разрешение за започване на ефективна гладна стачка - срещу бездействието на поверената Ви институция при изпълнението на влязло съдебно решение по настоящия казус. Добре, ще бъде да ме запознаете с изискванията, правата и задълженията ми по повод обявената "гладна" стачка. София, 26.08.2008 г.

image
Наказателен кодекс. Чл.283б. (нов,ДВ,бр.62 от 1997 г.; доп.,бр.92 от 2002 г.) Длъжностно лице, което пречи или затруднява упражняването от собствениците на правата им, възстановени по Закона за възстановяване собствеността върху одържавени недвижими имоти, по Закона за възстановяване собствеността върху някои отчуждени имоти по Закона за териториално и селищно устройство, Закона за планово изграждане на населените места, Закона за благоустройство на населените места, Закона за държавните имоти и Закона за собствеността и по Закона за собствеността и ползването на земеделските земи и Закона за обезщетяване на собственици на одържавени имоти, Закона за приватизация и следприватизационен контрол или чрез влезли в сила съдебни актове по друг закон, се наказва с лишаване от свобода от две до шест години.

Тук бихте могли да се запознаете със случая отразен чрез медиите.



А к т у а л н о   п р и л о ж е н и е:
image
А, ПА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЕКАПЕТО, ПАРДОН, ЗА БЕКАПЕТАТА!



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. eek0stravagantsa - Нямам коментар!!!
28.07.2008 16:27
http://eek0stravagantsa.blog.bg/viewpost.php?id=191268
цитирай
2. rummi - има хора, дето наистина трябва да се натирят
02.08.2008 13:54
от нашата държава.

и това не сме ние.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: meteff
Категория: История
Прочетен: 3838996
Постинги: 569
Коментари: 1072
Гласове: 19967
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930