Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2008 10:40 - Частен случай: Банкя
Автор: meteff Категория: Политика   
Прочетен: 7287 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.02.2010 00:48


Национализират земя в Банкя
по време на демокрация


image
ВИЖ запис от предаването излъчено на 16.07.2003 г. тук

През 1938-ма година Дора Аврамова (б.р. по мъж Лалю Метева, потомка на Христо Ботев) закупува на търг 38,2 декара земя в Банкя. Нотариалният акт е перфектен. На власт идват лошите тоталитаристи и любопитното е, че те не отнемат земята на Аврамова по нито един от законите, които те прокарват (б.р. ЗОЕГПНС, ЗТПС, ЗПИНМ, ЗТСУ и др.).

image       image       image

Лалю Метев Чехларов (1885 - 1957) - индустриалец

Дора Метева (Аврамова) (1894 - 1967) - поетеса проф. Васил Лалев Метев (1931 - 2007 - физик  

Наследник на Аврамова е професор Васил Лалев Метев, уважаван учен както в България, така и в чужбина. Върху земята се настанява тъмната тоталитарна организация на чичковците с кожени тужурки и дълги нагани - УБО. С труда на следствени затворници УБО построява 5 вили за охолния живот на правоверни тоталитаристи. Но поради болезнената секретност, тогавашната държава не документира нито отнемането на земята, нито се издават каквито и да е документи за съответните сгради (б.р. населявани от "наемателите" Филимена Марковска - баба на милионерите Игор и Вени Марковски; "диамантеният бос" Сергей Превалски - зет на Петър Дюлгеров и разни други "ползватели"), намиращи се на улица Ропотамо, номер 10 (б.р. находяши се във Вилна зона "Банкя", квартал 28 - представляващ каре заключено между улиците "Цар Симеон", "Свобода", "Ропотамо" № 10 и "Явор" и състоящ се от имоти с пл.№№ 987, 1578, 1579, 1580, 1581, 1582, 1583, 1590 и 2389 по плана от преди 1960 г.).

 

  imageimage

 

 

След 1989-та година, професорът и неговите деца подават документи за връщане на имота по всички реституционни закони. Междувременно на мястото на УБО в имота се настанява национална тайна служба (б.р. ноември 2000 г.). По нейно изискване не можем да ви кажем коя е тя, въпреки че всеки жител на Банкя знае точното й име (б.р. скандалната Национална разузнавателна служба на другарите Димо Гяуров, Кирчо Киров и Бригадир Аспарухов).

imageimage

 

Междувременно премиерът Иван Костов обявява имота за публична държавна собственост със секретно постановление, като обърква адреса и вместо Ропотамо №10, той национализира Ропотамо №2 (домът на Ефросина С. Киркова, тел.: 9833225). По-късно това се оправя (б.р. т.е. фалшифицира от Кмета на Банкя Милор Михайлов, бивш студент на проф. Метев). Но тъй като постановлението е секретно, секретни са и документите за държавна собственост, въз основа на които се прави обявлението за публично-секретна държавна собственост. А такива документи просто няма или поне никой не ги е виждал (б.р. Софийски градски съд, Върховен административен съд, Военна прокуратура, Военна апелативна прокуратура, Върховна касационна прокуратура, Столична община, Район "Банкя" и т.н.).

imageimage  

Областният управител на София (б.р. инж. Васил Маринчев, бивш кметски наместник на ТОА "Банкя"), който трябва да върне земята мълчаливо отказва да я върне. Софийският съд назначава експертиза и вещо лице (а.х. дело№ 1086/2000). СГС обаче взима невероятно решение. Отказва да върне имота, като пише, че не вярва на експертизата на собствения си експерт (б.р. не кедитира приетата и неоспорена от страните експертиза) и не назначава друга експертиза. Естествено Върховният административен съд не приема това решение на градския съд и го връща за преразглеждане (РЕШЕНИЕ № 5758 от 11.06.2003 на ВАС-Трето отделение). Междувременно тайните служби тормозят нещастните граждани (б.р. проф. Васил Метев в момента е 95% инвалид, след претърпяна тежка мозъчна операция по едно време с депутата Димитър Стефанов, има заболяване от диабет и се разхожда с придружаващия го навсякъде катетър, а съпругата му получава инфаркт през 2002 в сградата на Район "Банкя").

 

Метеви са съгласни, ако имотът е толкова важен за държавата, същата да им го заплати (б.р. съобразно Закона по пазарни цени, т.е. по 42 щатски долара за кв.метър, плюс дължимите наеми и пропуснати ползи, или с други думи става въпрос за сума от порядъка на $ 1 милион към онзи момент, в момента тази сума е набъбнала минимум пет пъти, или с други думи казано става въпрос за около 5 милиона евро с днешна дата). Освен това те ще продължат борбата си и в международен съд, ако това се наложи.

image

 

ВИЖ запис от предаването тук

Две седмици водихме преговори с Областната управа да ни даде становище, да ни покаже документите. Но уви, областният управител Росен Владимиров (б.р. бивш адвокат от Перник) отказа да изпълни това свое задължение, а един от неговите подчинени ни каза цинично: "Нали им върнахме 6 декара от техните 24 (б.р. всъщност 100), други и това не получават." (б.р. освен ако не платиш навреме рушвет... или не те ликвидират)

 

www.bnt.bg/shows/Chasten+Slychai/160703md02.htm

 

Излъчено на 16.07.2003 г. © Българска Национална Телевизия

Рейтинг на най-гледаните предавания в жанровете "Публицистика"
и "Коментари и анализи" през седмицата 14.07.2003-20.07.2003

 

№ 7; Канал 1; Дата: 16.07.03, ден: сряда; От 18:52, до 18:57;

Предаване Частен случай; Рейтинг 7.7%, рейтинг 576 000 души;

Пазарен дял 40.2%; Покритие 10.1%, покритие 755 000 души.

 

Източник: TVplan/TNS People Meter System,

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН #29, стр. 15


Афера с имота на НРС в Банкя върти Гяуров?

image

imageКакво всъщност вбеси псевдо-генерал Димо Гяуров

Как си присвоиха частен имот със секретно постановление на МС


Представете си как един хубав ден се оказва, че имотът ви всъщност не е ваш, а на разузнаването, на което е харизан с постановление на Министерския съвет. Да, България е правова държава, но въобще не си мислете, че може бързо да защитите правата си, тъй като постановлението е секретно, а върху компетентните органи се оказва сериозен натиск.

“Колегата ви да внимава, извършил е особено тежко престъпление”. Така размаха пръст Димо Гяуров на пресконференцията, на която се опита да обясни как се е сдобил с китния имот на “Константин Щъркелов” 5. Думи звучащи при всички положения като грозна заплаха, щом излизат от устата на шефа на разузнаването.

image

Какво написахме? В края на 1999 г. генералът купува апартаменти в кооперацията на тихата софийска уличка до кубинското посолство и паркхотел “Москва” за 4 пъти по-ниска сума от пазарната за този елитен район на столицата. Фирмата, построила имота, в същото време прави ремонти на сградите на НРС на “Хайдушка поляна” 12 и на “Ропотамо” 10 в Банкя. Тъкмо думичката Банкя обаче предизвиква неистов гняв у генерала. Защо?

На 2 август 2001 г. комисия от община Банкя отива до “Ропотамо” 10, за да определи линия за временна ограда. Служители на НРС обаче ги гонят с мотива, че става дума за секретен обект, като по този начин възпрепятстват изпълнението на служебните им задължения и дори ги заплашват с оръжие.

image  image  image  image  image

Какво се оказва? Теренът на “Ропотамо” 10 всъщност е реституирана частна собственост, като част от нея вече е върната на собственика проф. Васил Лалев Метев по надлежния законов ред, за което има заповед № РД-43-109/30.IV.1999 г. на кмета Стефан Софиянски и заповед № РД-57-60/2.III.2001 г. на тогавашния областен управител Васил Маринчев. Другата част от терена около почивните домове 1, 2, 3, 4 и 5 пък е обект на реституционно дело от същите собственици.

Адвокатите на Метев подават жалба за действията на служители на разузнаването до Военната прокуратура и на 5 октомври прокурорът подп. Стойчо Ненков нарежда на директора на НРС да осигури достъп до имотите на законния собственик проф. Васил Метев. Две седмици по-късно обаче, на 22 октомври, същият прокурор отказва да образува предварително производство срещу служителите на НРС, попречили на истинския собственик да влезе във владение, мотивирайки се, че със секретно решение № 598/8.IX.2000 г. на МС същият имот е бил обявен за публична държавна собственост, като на НРС безвъзмездно е било предоставено правото за управлението му. Въпреки, че областният управител е бил длъжен да отрази промяната в акта за държавна собственост, той не е сторил това, пише още във второто прокурорско постановление.

Тоест? От мотивите, вписани във второто постановление на прокурора Ненков, е видно, че изведнъж се появява постановление на МС, което собствениците не са виждали никога. Да кажем, причината е секретността. Само че как така един законен частен имот изведнъж се превръща в държавен с някакво си постановление, в което никой незнае какво пише. Все едно станалото вече скандално известно жилище на г-н Гяуров на “Константин Щъркелов” 5 да бъде подарено от МС на другата служба – НСС. Може ли да е секретно нещо, когато се отнася за частен имот и по никакъв начин не е свързано с националната сигурност? Какви преписки са представили служители на НРС на кмета на Банкя, след като сем. Метеви имат всички документи на законни собственици на парцела? Нещо повече – Метеви са платили и всички дължими данъци за тях и не е ли по смисъла на всички видове законодателство един имот на този, който плаща данък за него? “Някой е представил документ с невярно съдържание или документ, който е скрит от публичното пространство. Но къде отива конституционната равнопоставеност щом кметът на Банкя може да се запознае с документите на НРС (ако ги има), а законния собственик дори не знае за съществуването им”, коментира адвокатът на Метеви проф. Димитър Марковски.

Оказан ли е натиск върху прокурора Ненков и защо само в разстояние на 17 дни той издава две противоположни постановления е другият голям въпрос. Според Марковски вината не е на прокурора. “След 30 години трудов стаж познавам чудесно магистратурата, той е бил просто подведен от НРС”, убеден е адвокатът.

Друг твърде странен факт е, че изведнъж във второто прокурорско постановление се появява адресът “Ропотамо” 2. Имотът, за който тече скандалът, обаче е на “Ропатамо” 10. Откъде идва разминаването и свързано ли е то със секретното постановление № 598 на МС?

image

гр. Банкя - ул. Ропотамо 10 (в-к Демокрация, 1992)

Мястото на “Ропотамо” 10 е златна хапка. Навремето тук са построени вили на ЦК, използвани от партийния елит за отмора и творческо вдъхновение. А златните хапки не са за случайни хора като Метеви. Затова и срещу тях е впрегната цялата държавна машина. Наложило им се е да си сменят адвокатите, тъй като са били заплашвани, заплахи са получавали и самите собственици. Сегашният адвокат проф. Марковски отказа да отговори на въпроса дали и на него му е оказван натиск така: “Засега не коментирам. Нека умните хора да се сещат сами.”

image

Приятели: Димо Гяуров и Вени Марковски (2001)

Отлично информиран източник довери, че Гяуров явно много е харесал имота в Банкя. По негово нареждане била направена сериозна подготовка той постепенно да бъде изваден от регистрите на службата и да се преотстъпи на фирма, която да построи сгради там. Като видял в публикацията на “Република”, че се споменава Банкя обаче, той направо полудял, защото плановете му били на път да се развалят. Собствениците щяха да ги принудят да си траят – така или иначе, категоричен е източникът ни.

image

Генералските кадри в НРС

От данните е видно, че са извършени сериозни закононарушения. С едно единствено оправдание – секретност. Но не се ли използва тази секретност просто като параван за нещо друго? Добре ще е последният въпрос да го зададе и прокурор.

/Автор: Иван Първанов/


Партийният и съдебен чадър Люба Манолова

image Решение № 6 на Бюрото на Министерския съвет от 2 април 1990 г.:
"За освобождаване от данък върху печалбата на дружество с чуждестранно участие" на основание чл. 112 от Указ №56 за стопанската дейност.

Ген. Кирчо Киров показва пред в. 24 часа снимка,
направена в секретен обект на НРС през 2004 г.

image

- Каква е тази снимка?      - Още не е дошло време да публикуваме тази снимка, но това е емблематична снимка, защото човекът в средата, тоест президентът, е основната координираща фигура в този процес, който се развиваше тия години по отношение на медиците. Както и на нашата роля, която не е основната, но не е и маловажна за благоприятното разрешаване на случая.
     - Това е снимка от 2004 г. и е правена в секретен обект на НРС?
     - Да, от 2004 г. Не бих казал секретен обект. Той е известен, това е нашият обект в Банкя, където провеждаме подобни срещи. Много хора го знаят, затова не е секретен, но да кажем, че не е публично оповестен.
     -Така излиза, че вие сте бил домакин на тази среща, а президентът и Марк Алън са ви били гости.
     - Не само на тази среща и не само в този обект.
     - Колко срещи имахте?
     - С Марк Алън ли? Някъде над 20.
     - И всички бяха посветени на Либия?
     - Повечето бяха посветени на Либия. Познавам Марк Алън, преди да стана директор на НРС. Той беше директор на “Глобални операции” и имаше ранг на зам.-директор на МИ6.
     Беше реален кандидат за шеф на британското разузнаване
     По две причини не стана и се пенсионира през 2005 г. Първата е, че в МИ6 всички са протестанти, той беше единственият католик. Втората е, че той бе наистина много близък с премиера Тони Блеър и по негово желание, настояване и съдействие постъпи на работа в “Бритиш петролиум” като консултант по въпросите на Близкия изток. Той е голям специалист по региона. А освен че знае прекрасно арабски, Марк говори и много добре сръбски. Четири години е работил в Белград.

ГЕОРГИ МИЛКОВ, вестникк 24 часа от 30.07.2007 г. © 2004 "168 часа EOOД"


  Студио "Частен случай" - 31 март 2006
 
BNT / Студио Частен случай

image
9 min - Mar 31, 2006 -

БНТ / Студио Частен случай
  imageimage     imageimage   imageimage
Студио
"Частен случай" - 31 март 2006 ...
ВИЖ видеото image


image

Часът на Милен Цветков

image

Предаване излъчено на 21.07.2006 г.

ВИЖ видеото тук

    imageimage   imageimage   imageimage
Bankia case / Банкя-гейт Часът на Милен Цветков ... ВИЖ видеото image 21 min - Jul 21, 2006


МОЛБА ЗА СЪДЕЙСТВИЕ - 18 юли 2008 г.

image

Молба за съдействие от 18 юли 2007 г. до Главния прокурор - Г-н Борис Велчев, с копия до Президента - Г-н Георги Първанов (огласен като сътрудник на ДС), Ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България - Г-н Майкъл Хъмфрис и Кмета на СО-Район "Банкя" - Г-жа Венета Йовчева

image image image
ВНИМАНИЕ!!! Препоръчвам Ви, в никакъв случай не търсете подобен вариант за правна защита от тия - освен ако не  държите на своя или живота на близки хора...


БАНКЯ-гейт, вече и в Евро вариант

image
Национална разнавателна служба
ул. “Хайдушка поляна” 12 в София

Относно: Чл. 39а. от ЗЗКИ

image
Генерал-майор Кирчо Киров
Директор на Националната
разузнавателна служба


Българска действителност
image
Десислава Любенова Корнезова
Заместник-председател на
Административен съд София-град


meteff : Accipere quam facere praestat injuriam
Бел.: Всички материали по случая са на разположение на прокуратурата.



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: meteff
Категория: История
Прочетен: 3822174
Постинги: 556
Коментари: 1058
Гласове: 19943
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031