Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2009 19:30 - Thank you, Europe!
Автор: meteff Категория: Политика   
Прочетен: 10815 Коментари: 12 Гласове:
0

Последна промяна: 21.06.2009 10:48


ТЕНК Ю, МИСТЪР ТИМЕРМАНС

image

Най-после холандският министър по европейските въпроси Франс Тимерманс е поискал официално от еврокомисаря за правосъдието Жак Баро да бъде активирана предпазна клауза спрямо България и Румъния. Букурещ обаче бил в малко по-изгодна позиция, тъй като вече две мисии от експерти на Европейската комисия били в Румъния и отбелязали известен напредък. Е ми, не били чак толкова прости тия от E.U.-то.

Лошата новина за българските Комунисти се пазела в тайна от червеното правителство, за да не повлияе отрицателно на управляващите мафиоти на предстоящите "избори" на 5 юли, както и на ченгесар-мутренският им проект "БКП+ДС=ГЕРБ".

image
The Economist magazine: ".................За съжаление, представителите на ЕС, които следят колебливия напредък на България към прозрачно правителство, ще има какво да сложат в следващия си доклад. Лошо е, когато съмнителни типове печелят гласове. Още по-лошо е, когато те са тези, които ги броят..."
image

image   The most corrupt state in Europe?

"Politics is played to the death in Bulgaria, where the lives of politicians can be as cheap as spent bullets and murky business groups wage a murderous struggle for their cut of everything from real estate deals to millions in European aid." -
Oct. 16, 2008


"Граждани срещу ДС" не
искат агенти в парламента
Движение "Граждани срещу ДС", в което участват осем неправителствени организации, протестират срещу поредното включване на агенти на бившата Държавна сигурност сред кандидатите за народни представители.

Комисията по досиетата (comdos.bg) още не е огласила агентите сред кандидатите за депутати в 41-то Народно събрание, но миналото на някои е известно от предишни проверки, казва за в. "Дневник" Васил Къдринов от сдружението.

Божидар Димитров, издигнат от ГЕРБ като мажоритарен кандидат и водач на листа в Бургас, беше огласен като разузнавач към Първо главно управление, направление "Културно-историческо наследство".

Преседателят на ВМРО Красимир Каракачанов е водач на листа и мажоритарен кандидат в Русе - на тези избори от листа на партията РЗС. Каракачанов е бил агент на Шесто управление на ДС с псевдоним Иван.

Активистът на ВМРО Бойко Ватев от Пловдив също се явява на изборите като кандидат на РЗС. Той е огласен като "агент Георгиев", работил за ДС в Плевен.

Започваме подписка срещу агентите в законодателната, изпълнителната, съдебната и местната власт, както и срещу назначаването на такива хора в специалните служби, университетите и училищата, смятаме, че е необходим лустрационен закон, казва  Къдринов.

Преди месец 10 политически партии подписаха документ, обявен като "Декларация за чист парламент". Но две вече я нарушиха. Партията РЗС на Яне Янев и ЕНП на Мария Капон, които включват в общата си листа Каракачанов.

А представителите на ГЕРБ са отказали да подпишат декларацията, напомнят днес от Гражданска инициатива "Справедливост", Асоциация на свободното слово "Анна Политковская", Коалиция за честно управление, Център "Хана Аренд", Републикански неоконсервативен институт, Център на хората, преживели изтезания - АСЕТ и Движение "Граждани срещу ДС".

ПОДПИСКА: http://bgpetition.com/ne_na_ds_agentite_v_parlamenta/index.html


Тагове:   Румъния,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. galinabg - :))))))))
17.06.2009 22:07
В десятката!
цитирай
2. rummi - благодаря,
18.06.2009 00:40
meteff!
цитирай
3. chara - време беше!!!
18.06.2009 09:39
Краааайно време!
цитирай
4. tili - Добре,
19.06.2009 21:34
по-добре от нищо!
цитирай
5. vselenche - Здравейте!
20.06.2009 04:08
Петиция: Да не допуснем нито един агент на ДС в 41-вото Народно събрание!
От: Група "Граждански кураж" - Фейсбук
Линк на петицията: http://bgpetition.com/ne_na_ds_agentite_v_parlamenta/index.html
Предварително Ви благодаря за подкрепата на Петицията!
цитирай
6. tili - Този линк не
20.06.2009 10:59
се отваря!
цитирай
7. vselenche - Здравейте!
20.06.2009 23:22
Неизвестни са за мен причините защо не може да отворите линка на Петицията, линкът е верен, повтарям го още веднъж - http://bgpetition.com/ne_na_ds_agentite_v_parlamenta/index.html
Вкл. давам и начин за достигане до Петицията посредством линк от svejo.net - http://svejo.net/home/link_summary/291608-Da-ne-dopusnem-nito-edin-agent-na-DS-v-41-voto-Narodno-subranie-
ТУК, svejo.net, като кликнете върху "прочети целия материал" отново ще ви се отвори страницата на Петицията.
Предварително Ви благодаря за интереса/желанието да подкрепите Петицията!
цитирай
8. zaw12929 - Краставите магарета пак са се съ...
21.06.2009 19:55
Краставите магарета пак са се събрали, срещу България оревали
Само дето се оказа, че такова нещо няма-ТОЙ И ВИЕ ЗНАЕТЕ ЗА КЛАУЗА НЕ Е ГОВОРИЛ! то е поредната шумотевица да се омаловажи отблокирането на европари. Колко сме жалки, като хвърляме кал срещу държавата си И аз го правя- всички сме от един дол дренки и ще си стоим в дола на нищетата и глупостта! Браво на нас!!!)))))))))))))))))))
НА КОГО СТЕ АГЕНТИ АНТИБЪЛГАРИ ? ЗА ДЕМОКРАТИ СЕ ИМАТЕ А ДЕЙСТВАТЕ КАТО КОМУНИСТИ!!! ДОКОГА ЩЕ ПРЕЧИТЕ НА ДЪРЖАВАТА С НЕОСНОВАТЕЛНИ ПРЕТЕНЦИИ. вАШАТА СИ РАБОТА ПОГЛЕДНЕТЕ- ЖИВА МЪКА!
цитирай
9. vselenche - Как може?!
22.06.2009 01:47
Как може ЛЮДЕ, дето СМЕ от един дол дренки-така казвате, да оставяте в този БЛОГ на meteff, в конкретния случай,
подобни коментари/ПСЕВДО мнения?! НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ!
Ама люде, хич НЕ са важни разните там мнения - недоносчета в НЯКОЙ си блог в глобалното интернет пространство, важното Е кой какво НАИСТИНА оставя НЯКЪДЕ, пишейки с огромна претенция, ЗАЩОТО на този свят има и ЗАКОНИ, на които им се вика - НЕПИСАНИ!
БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!
цитирай
10. artanis - Добре де,
05.07.2009 17:37
В крайна сметка какво искаш? Отново да въведат визите и пак да се редиш на опашки?
цитирай
11. meteff - Re: 10. artanis - Добре де, ...
06.07.2009 20:27
Би било страхотно, и без това освен бг бандитите и някои от малцинствата, които кръстосват и прославят родината, май средно статистическият българин много-много не му е по джоба. Така или иначе, ще можем да си пътуваме и в Турция, и в Македония, и т.н. и т.н. За САЩ пак ще си е с визи, пък и за почтения гражданин - няма да има проблеми. Другаде, според мен, се крие разковничето.

Защо, например, държавата до момента не ме е обезщетила за отнетото незаконно семейно имущество, с което обогати някои определени групи лица. Та и аз да имам възможност да си попатувам, като някои. Та нали това бе едно от главните изисквания за приемането ни в ЕС - обезвъзмездяването на незаконно ограбените от Комунизма.

Е, защо аз все да му плащам на този някого, удобен за всяка власт играч и нагаждач. Що за принципи владеят страната ни. За едни евро-фондове, концесийки, туй-онуй подарък от приватизацийка и т.н. и т.н.

И не на последно място, защо все аз трябва, може би, да се чуствам виновен за тези или онези от които плачем иначе. А, и не на последно място, надявам се, нямате усещането, че такъв шушумига, като мен, би могъл да въздейтва по някакъв начин на такъв като горепосоченият холандец... Най-малкото защо пък и Европата да не си гледа интересите, пък и ние да не сме богоизбрани!

С уважение: Лалю Метев, безработен
цитирай
12. анонимен - Обръщение към незасегнатите от дейността на ДС.
04.10.2009 17:00
Човек ангажиран с проблемите свързани със собственото му оцеляване не винаги обръща внимание на всичко изречено по темата.
Но все повече се заслушвам в гласовете защитаващи небългарските служби в България.
И в тях разпознавам предимно гласовете на така наречените безпартийни комунисти.
Безпартийните комунисти са като кибиците които гледат картоиграчите - те самите не участват в играта - но се правят на много компетентни, критикуват гръмогласно и са винаги готови да дадат мнение и съвет. В случая с малки изключения истинските виновници за унищожаването на българския етнос - щатните и нещатни сътрудници на ДС - гузно мълчат. Отново най-гръмогласни са така наречените високо компетентни кибици. Тъй де... нали има свобода на словото - що да не се отъркат в политиката.
Чуйте ме какво ще ви кажа кибици.
Без самите вие да участвате в БКП - вие нанесохте повече вреди на България от самите щатни и нещатни сътрудници на съветските служби. Вие безпартийните комунисти бяхте и най вярните невербовани доносници на ДС. Вярно е че всяка власт има нужда от кучета - но не от мъстии.
Когато някой ви говори за дейността на ДС в която влизат не само VІ управление а всички управления на ДС а също така и подчинената на ДС - МВР и най-вече сектор издирване на МВР който е обучавал така наречените "контраразузнавачи" и който сега всички забравят. Просто замълчете - не се опитвайте да ръсите мозък.
Тези които говорят за престъпната дейност на небългарските служби знаят какво говорят - те са изгубили близки и роднини, някои от тях са изгубили семействата си - а някои и целите си родове. Оцелелите от тях са преживели дните си в нечовешко преследване за което има само едно определение - геноцид.
Не желая да коментирам през това време как живеехте вие и как възторжено викахте на комунистите - разпни го. Не желая да коментирам как се възползвахте от падналите в прахта достойни българи, не желая да коментирам как се възползвахте от техните деца. По добре прочетете законите на България защото това което вие кибиците извършихте и продължавате да вършите се квалифицира като съучастие в геноцид и мародерство.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: meteff
Категория: История
Прочетен: 3821310
Постинги: 556
Коментари: 1058
Гласове: 19943
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031