Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2013 16:25 - Драсканиците на Филип Златанов
Автор: meteff Категория: Политика   
Прочетен: 4365 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 19.07.2013 16:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
СЪДЪТ ОТСТРАНИ ФИЛИП ЗЛАТАНОВ ОТ ДЛЪЖНОСТ

image
Филип Златанов, не си спомнял коя е Искра Фидосова - главно
действащо лице в скандалните му записки с най-активното
участие на гербаджиите Б.Б., Цв.Цв., Росен Плевнелиев...


Прокуратурата повдигна обвинение на председателя на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов.

Филип Златанов е привлечен като обвиняем заради длъжностно престъпление. Неотразяване на движението на преписки, забавяне на движението на преписки и масово неуведомяване на прокуратурата по преписките са част от констатираните нарушения, съобщиха зам.-главният прокурор Борислав Сарафов и зам.-градският прокурор Роман Василев.

Прокурорът Сарафов съобщи, че са иззели тефтер, в който Филип Златанов отбелязвал директиви за хода на определени преписки.

Един от хората, чиито имена често фигурират в тефтера, е президентът Росен Плевнелиев, като прокурорите не пожелаха да кажат дали е засегнато лице, или е давал директиви. Те казаха още, че имат яснота кой е поръчителят, но не пожелаха да кажат.
Държавният глава Росен Плевнелиев настоява цялата преписка на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси по този случай да бъде публично оповестена с цел избягване на всякакви интерпретации и спекулации, се казва още в съобщението на прессекретариата на Президентството.

Не се разпознавам в инициалите "И. Ф.", заяви Искра Фидосова по повод разследването на действията на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

От страниците, обаче, става ясно, че Филип Златанов е съгласувал действията си с човек с инициалите И.Ф., който пък действал по указания на Б.Б. и Ц.Ц., тоест замесена е комунистическата мутро-милиционерска шайка известна като ГЕРБ. В крайна сметка, откровеното монтанско недоразумение Фидосова най-сетне напуска парламента и гербаджийското политбюро.

image
Драсканиците на Филип Златанов

В случая с тефтера на Филип Златанов става дума за много тежък личностен дефицит или за пошъл властови модел, пошло управление на власт. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова относно скандалното тефтерче на шефа на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов.

"Добре би било на автори на подобни документи, ако има и други такива, да им се подскаже, че когато някой придобие качеството на обвиняем, трябва да има малко срам и свян и трябва малко по-малко да приказва. В противен случай всяка приказка според мен е доказателство в полза на тезата, че това са пошли властови модели", допълва мислите си г-жа Маргарита Попова.

http://www.livenews.bg/Skandalnoto-tefterche-(VSICHKO-PO-TEMATA)-58802

В отворено писмо, цитирано от БТА, Филип Златанов пише, че записките му отразяват неговото лично становище по отделни преписки. Егати становището, егати преписките...



Георги Котев: Защо тефтерчето на Златанов е било стерилизирано, чрез облъчване?













Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: meteff
Категория: История
Прочетен: 3838689
Постинги: 569
Коментари: 1072
Гласове: 19967
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930