Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2013 10:00 - ОБСАДНА СОФИЯ: ДЕН 64
Автор: meteff Категория: Политика   
Прочетен: 2775 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 28.08.2013 10:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ПРЕДИЗВЕСТЕНАТА КОНЧИНА НА ТРЕТАТА РЕПУБЛИКА
Протестиращи граждани се събират пред сградата на парламента, където в 10 часа ще започне извънредното заседание заради ветото на президента върху актуализацията на Бюджет"2013. 
Сградата на Народното събрание е оградена от милиционери и жандармеристи. Разширен е периметърът от заграждения, които пазят народните избранници от простата народна любов. Служебният вход на парламента е ограден с метални заграждения, зад които има плътен ченгесарски кордон. Коли на жандармерията ограничават видимостта на протестиращите и те не могат да виждат депутатите от страната на служебния вход. Протестиращи блокираха движението около храм-паметника „Александър Невски” в столицата. Блокирано е движението по бул. „Цар Освободител” в района около сградата на парламента в участъка между кръстовищата бул. „Васил Левски” и ул. „Раковски”. Протестиращите развяват български знамена, чуват се освирквания. Очаква се пристигането на депутатите за извънредното заседание на парламента...

image

Около сградата на Парламента е отцепен голям периметър и депутатите влизат необезпокоявани през служебния вход на Народното събрание. Протестиращи срещу правителството и актуализацията на бюджета вече се събират пред Народното събрание, за да се опитат да спрат извънредното заседание на депутатите. Началото на протеста бе обявено за 8 ч. Броят на протестиращите се увеличава прогресивно. Днес е отцепен голям периметър около сградата на т.н. Народно събрание със заграждения. Освен това, вместо с милиционерски кордон, както бе досега, районът е ограден и от паркирани коли на жандармерията, така че протестиращите дори не могат да видят входа на парламента. Депутатите влизат необезпокоявани през служебния вход на Народното събрание. Около 1700 ченгета са ангажирани да опазват реда в центъра на столицата днес. Протестиращите развяват български знамена, чуват се освирквания. Съществени инциденти до момента няма.

image

Междувременно десетки автобуси с добре организирани и заплатени циганско-турски групи, подкрепящи правителството, пристигат от Кърджали, Гърмен и т.н. в София, за да се присъединят към протестиращата група червени пенсионери в подкрепа на мафиотското правителство на др. Пламен Орешарски. Работата на всенародните избранници започна без особени инциденти. Контрапротестиращите наемници са добре обгрижвани от милиционерските сили, а в обсаденото Народно събрание при осигурен от гербаджийските милиционер-комунисти наличен кворум парламентаристите продължават да имитират дейност по президентското вето върху актуализацията на Бюджет"2013, който към 13.30 ч. бе успешно актуализиран с гласовете на БСП, ДПС и Атака. Разпоредените поръчкови провокации и грозни милиционерски погроми, евентуално, се предвижда да се състоят късно тази вечер. Би могло да се допусне, че предвижданата ескалация на напрежението и промяна в обстановката може да се случи във всеки един момент от тук нататък. (На 65-ия ден последва мощен взрив по трасето на протеста. Ами, ако точно в този момент бяхме там...!)

image

ДНЕС, ДО КРАЯ НА ДЕНЯ ИЛИ НАЙ-КЪСНО УТРЕ, МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА МАФИОТСКОТО
ПРАВИТЕЛСТВО НА ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ, НАЙ-СЕТНЕ ДА РЕШИ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА!
ДА СЕ ГОТВЯТ В СКОРО ВРЕМЕ ДА БЪДАТ ИЗМЕТЕНИ И БИВШИТЕ-БЪДЕЩИ ГЕРБИСТИ,
ДОВЕЛИ СТРАНАТА ДО ТОВА ТОЛКОВА НЕЛИЦЕПРИЯТНО И БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ.

...РАЗБИРА СЕ, БЕЗПАРДОННАТА КОМИНИСТИЧЕСКАТА НАГЛОСТ НЕ СЕКВА ЗА СЕГА, НО
ТОВА ЩЕ ДОВЕДЕ САМО ДО ОЩЕ ПО-СИЛНИ ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТИ ПРЕЗ ТАЗИ ЕСЕН!

НА СЛЕДВАЩИЯ 65 ДЕН - 11 ПОСТРАДАЛИ ПРИ ВЗРИВ ОТ СКЛАДИРАНИ ПОНЕ 20 ГАЗОВИ
БУТИЛКИ В КИТАЙСКИ РЕСТОРАНТ ПО ТРАДИЦИОННОТО ТРАСЕ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ!?











Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: meteff
Категория: История
Прочетен: 3846239
Постинги: 570
Коментари: 1072
Гласове: 19969
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930