Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2013 08:26 - МВР-то продължава да е неадекватно
Автор: meteff Категория: Политика   
Прочетен: 5078 Коментари: 6 Гласове:
8

Последна промяна: 11.11.2013 18:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
НАПОСЛЕДЪК ВСЕ ПО ЧЕСТО СТАВАМЕ СВИДЕТЕЛИ КАК ОРГАНИТЕ НА МВР
ЗАПОЧНАХА ОТНОВО ДА СЕ ДЪРЖАТ АБСОЛЮТНО НЕАДЕКВАТНО, ГРУБО
И КРАЙНО БЕЗОТГОВОРНО ПО ОТНОШЕНИЕ ПРАВОТО НИ НА СВОБОДНО
ПУБЛИЧНО ИЗРАЗЯВАНЕ НА ПОЗИЦИИ, МНЕНИЯ И НАЙ-ВЕЧЕ КРИТИКИ
ОТПРАВЯНИ СРЕЩУ НАГЛАТА И БЕЗДАРНА КОМУНИСТИЧЕСКА ВЛАСТ
ЗА РАЗЛИКА ОТ МВР-ТАКТА КЪМ БИСЕРОВЦИ И БИН АЛАДИНОВЦИ!


Чуколов и Сидеров отново се скараха с протестиращи,
които първо бяха задържани от родната полиция,
а по-късно освободени поради липса на основание...
на фона на хилядите безпризорно разхождащи се
свободно и необезпокоявани от властите лица!

image

Петима души бяха задържани пред сградата на БНТ на 8/9 ноември 2013 г. 
и отведени в столичното Първо районно. Причината - банален словесен сблъсък на протестиращи с депутата от "Атака" Десислав Чуколов и лидера на партията Волен Сидеров.
Десислав Чуколов беше гост в предаването "Панорама". По това време пред сградата на телевизията се беше събрала малка група протестиращи срещу правителството. След края на участието служителите на БНТ съвместно със силите на МВР осигуриха безпрепятствено напускане на гостите в "Панорама", представители на три от политическите сили в парламента - ГЕРБ, БСП и "Атака". Няколко минути по-късно обаче Десислав Чуколов се върна пред главния вход на БНТ, където започна разговор на висок тон с протестиращите. След това към депутата на "Атака" се присъединиха негови колеги, както и лидерът на партията Волен Сидеров. Първоначално бяха задържани двама мъже, които отправиха словесни заплахи към Чуколов и Сидеров. Малко по-късно възникна и напрежение между Десислав Чуколов и група млади хора, които твърдят, че минавали случайно покрай БНТ. То приключи с излята върху депутата чаша вино.

"Тези мирни, интелигентни, пияни протестиращи, които с чаша в ръка причакват след излизане от "Панорама". Ето вижте следите от тяхната интелигентност. Това интелигентно ли е, според вас", заяви Десислав Чуколов, цитиран от БНТ.

На въпроса може ли да ги разпознае, Чуколов заяви: "Разбира се, че ги разпознах. Колегите ми ги имат записани. Сега отиваме в Първо районно да подам жалба и просто тези хора си въобразиха, че могат да хулиганстват и буйстват по центъра на София и това да минава безнаказано. Айде да видим дали има държава или всичко вече е анархия в България."

"Минавайки оттук видяхме много хора и се оттеглихме в тази част на улицата, след което застанахме да видим за какво става въпрос. Сега трябва да призная, че някои от моите приятели направиха такъв знак. След което се приближи един господин с очила, мисля че е от депутатите на г-н Сидеров, но не му знам името честно казано. Приближи се и започна да притиска физически моите приятелки. При което очевидно те се уплашиха и едната имаше чаша с малко червено вино и го заля с чашата", разказа участничка в иинцидента.

По-късно стана ясно, че задържаните от полицията уж "мирни, интелигентни, пияни протестиращи", квалифицирани от всенародните избранници и като "хулигани" (т.е. закононарушители и престъпници), ще бъдат освободени поради липса на извършено престъпление по смисъла на Наказателния кодекс.

Източник: Dnes.bg


image   image
Билборд на ТВ alfa (Снимка: БТА). Вдясно, билборд в Л.А. с лика на Ким Чен Ун.
Междувременно от партия "Атака" са поискали в декларация оставката на Даниел Пашов, началник на Първо РПУ в София, заради изгорен на 10 ноември 2013 г. билборд на телевизия Алфа с изображение на Волен Сидеров на бул. Цариградско шосе, докато властите в Северна Корея на 3 ноември 2013 г. направо са екзекутирали близо 80 души в 7 града, при това само защото някои от тях са си били позволили да имат желание да хвърлят по едно око на записани предавания от неправилните южнокорейски телевизии, при това внесени нелегално под формата на дискове или флашки. А сега да си представим, какво щеше да им се е случило незабавно, ако само си бяха дори помислили да посегнат на някое от безбройните изображения на своя вожд и учител!


ЧОВЕШКОТО ДОСТОЙНСТВО Е НЕНАКЪРНИМО.
ТО ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЧИТА И ЗАЩИТАВА.

За голяма жалост, отново ставаме свидетели как застрашително зачестяват случаите на безконтролно и незаконосъобразно превишаване на правомощия от органите на реда спрямо представители на гражданското общество и случайни граждани, за сметка на самозабравили се от преяждане с власт ходещи на тумби депутати и/или журналисти, незаконнопребиваващи арабски бежанци от Африка и техните каналджии, както и разни наградени представители на попадащите в категорията на т.нар. "осъдени либийски медицински сестри" от типа на матрьошката ала"Боевски. Представям си реакцията в такъв случай на родните силоваци с патлаци, ако ставаше въпрос за немирен, прост и трезв реакционер, но зависим цигарджия, като моя милост? Просто, не ми се мисли, не, че не си знам перфектно определените по закон човешки права и съм бил винаги в състояние да ги отстоявам пред когото и да било, - но да му мисли властта, с децата ни какво ще прави...

Иначе, веднъж завинаги трябва да стане ясно на недотам ограмотените родни полицаи, че съгласно чл. 1, чл. 10, ал. 1 и чл. 11, ал. 1 от Хартата на основните права на Европейския съюз всеки има право на свобода на мисълта, съвестта и религията, всеки има право на свобода на изразяването на мнения, като това право включва и свободата да отстоява своето мнение, да получава и да разпространява информация и идеи без намеса на публичните власти и независимо от границите. Та същите тези униформени блюстители на реда, вместо да философствуват и се правят на мъже в тъмните улички, е редно да се опитват поне да бранят и опазват всячески от посегателства малкото ни останало в тези трудни дни човешко достойнство, било то и от депутатските набези. Това да не е мачле?



"ПОХОД НА СПРАВЕДЛИВОСТТА" - 24 години след 10 ноември 1989 г.

image
Българи, 24 години фалшив преход стигат!

image
Народе, вдигни очи, стоп на псевдопрехода!











Гласувай:
8



1. ssvetozar - Прави впечатление,
10.11.2013 12:24
че полицията не може( или не иска ) да изпълнява задълженията си, когато престъпникът е чужденец( Аладин ). Въпросният Аладин се разхождаше из цяла България, мина си границата и добре че бяха гръцките полицаи, да го задъжат. Оказа се, че същият Аладин е нападнал по подобен начин човек през май месец, и полицията нищо не е направила за това време.
В същото време, ако престъпникът е етнически българин-християнин, а жертвата например мюсюлманин, то четем че "След светкавични действия в близост до мястото на престъплението униформените са задържали двама от заподозрените - И.Т./28г./и М.М. /29г./. ... Главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров каза пред БНР, че нападнатият е българомохамедин, български гражданин, жител на Република България. Нападнат е в района на Баня башъ от пет - шест лица, като по-късно две от лицата са задържани. Установено е, че са последователи на скинхедс, 28 - 29-годишни."
"Светкавични действия" в единия случай и пълно бездействие с месеци в другия.
цитирай
2. meteff - Тотална окупация на Ректората от днес
11.11.2013 09:29
Студентите: "Обявяваме пълна и ефективна окупация на Ректората!"

Софийският университет вече е под тотална окупация, администрация и
преподаватели вече не се допускат, докато трае студентският протест.

Окупацията ще продължи до напускането на властта.

До решението им се стигна, след като многолюдният протест "Поход на
справедливостта" не доведе до оставката на премиера Пламен Орешарски.

Недоволните обявиха, че искат нов обществен договор и да се преборят
с апатията и безверието в обществото ни.
цитирай
3. meteff - Очаква се евентуална окупация на Народното събрание
12.11.2013 08:34
"Ранобудните студенти" от цялата страна ще се опитат да блокират
днес Народното събрание с искане за оставка. Oчаква се студенти
от Пловдивския университет също да се включват в акцията.

Блокадата, може би ще се окаже по-скоро символична, но около
Парламента въпреки това има засилено полицейско присъствие...

Вчера за поредна вечер протестно шествие подкрепи студентите в
сградата на Софийския университет. Ранобудните студенти, заедно
с други демонстранти, се събраха пред Ректората, който вече е
напълно окупиран. Допускат се единствено студенти, които се
записват в списък, и преподаватели, подкрепящи протеста.
цитирай
4. meteff - Кратка хроника
07.01.2014 08:33
През 2010 г. лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров беше арестуван на летището във Франкфурт заради скандал на борда на самолет на авиокомпания "Луфтханза". Тогава Сидеров показа дипломатическия си паспорт и беше освободен. Първоначално той отричаше за случая, но по-късно се извини официално за поведението си.

От пресслужбата на полицията във Франкфурт тогава информираха, че Сидеров е бил пиян, вдигнал скандал и обидил на расистка основа екипажа на самолета.

След инцидента компанията определи лидера на "Атака" като "неуправляем пътник, смутил сериозно пасажери и екипажа на машината".

Седмица по-късно чрез посредничеството на българското посолство Волен Сидеров потърси връзка с лицата от екипажа на самолета, както и от полицията, които обиди и се извини.

В края на септември миналата година депутати от "Атака" се забъркаха в пиянски скандал в ресторант в Брюксел по време на посещението си в европейската столица.

Стигнало се е до заключване на народните представители в заведението и викане на полицията. От ресторанта са потвърдили за скандал с група от между 25 и 30 българи, които са били пияни и доста агресивни.

Поредният скандал, в който бе замесено името на Сидеров, бяха снимките от екзотичните ваканции на лидера на "Атака". Снимки от посещението на "Островът на свободата" бяха публикувани от агенция ПИК. На тях се вижда как петима депутати от "Атака" са на плаж в Куба, вместо да обсъждат Бюджет 2014.

С поправка в закона политиците щи се спасяват от компрометиращи снимки, тъй като фотографиране без изрично съгласие ще може да има само по време на публични прояви като митинги, събрания, манифестации.

Снимки като тези на Волен Сидеров по време на почивка във Варадеро или в Париж могат да вкарат техния автор в затвора за 1 година. Същото може да сполети и някой, който заснеме или филмира как даден политик получава подкуп или депутат се среща тайно с известен мафиот. Това ще се случи, ако бъде приет новият Наказателен кодекс (НК), чийто проект бе пуснат за обсъждане от правосъдното министерство дни преди Нова година.

Нов конфликт с участието на председателя на "Атака" Волен Сидеров е станал на летище Варна. Спречкването е възникнало между Сидеров, който бил там със свои деветима приближени, и други лица. От летището са потвърдили за инцидента, но са отказали подробности.

Лидерът на "Атака" се е държал агресивно с жена в самолета, изпълняващ полет София - Варна. По време на полета националистът влязъл в спор с нея, като й показвал различни документи и спорел на висок глас. Впоследствие Сидеров е влязъл в конфликт и с младеж, който е седял до жената. След излизането той се е нахвърлил върху младия мъж. На мястото веднага е била изпратена полиция.
цитирай
5. meteff - Фотографирането на политическия ни "елит" става престъпление
07.01.2014 10:01
Според новия чл.146, "който противозаконно фотографира, филмира, записва или подлага на друго подобно действие другиго без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие, се наказва с лишаване от свобода до една година, с пробация или с глоба". Единствено оневиняващо обстоятелство може да е, ако деянието "е извършено при публични прояви на лицето". На практика това означава, че политик, депутат, висш държавен служител не може да бъде сниман без негово разрешение, освен ако това не е по време на проява, свързана с пряката му работа - заседание на парламента, среща с избиратели, събрание, митинг или манифестация. Това са публичните прояви и едва ли е случайно, че в проекта е използвана тази формулировка вместо "публично място".

В мотивите към правителствения проект за нов НК е записано лаконично, че в него е включен нов раздел, в който "за пръв път са криминализирани деяния, които засягат някои страни на личната неприкосновеност на човека". "Като престъпления са обявени противозаконният оглед на лице, непозволеното фотографиране, филмиране, записване или подлагане на друго подобно действие и принудителното лечение. Понастоящем тези деяния са забранени от конституцията, но срещу тяхното осъществяване няма наказателно-правна защита", са отбелязали авторите на проекта.

Министерството на правосъдието не уточнява какво точно налага вкарването на този текст в проекта за НК, както и коя е точно европейската практика, която са следвали авторите.
цитирай
6. meteff - От Сидеров се възмутиха дори милиционер-комунистите от ГЕРБ
07.01.2014 10:07
ПП ГЕРБ категорично осъжда поведението на председателя на "Атака" Волен Сидеров и неговите депутати на летище "Варна", съобщиха от партията. Абсолютно недопустимо е политически лидер или народен представител да напада и да се саморазправя с български гражданин. Подобни действия могат да бъдат определени като криминален акт.

„От ГЕРБ сме учудени от мълчанието на всички компетентни органи по този грозен криминален инцидент. Особено притеснени сме обаче от липсата на каквато и да е позиция или коментар от страна на политическото и професионалното ръководство на Министерството на вътрешните работи. Алармираме, че подобно странно мълчание може да се тълкува като готовност да бъдат унищожени всички видеозаписи, заснели нападението на Волен Сидеров и депутатите му срещу български гражданин, за да може случаят да бъде потулен. За да не се случи това призоваваме министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев и ръководството на Гранична полиция всички записи от охранителните камери и на полицията, и на концесионера на летището да бъдат изцяло съхранени и използвани при разследването на криминалното посегателство срещу български гражданин. За да бъде гарантирано обективно и прозрачно разследване призоваваме всички пътници от въпросния полет и свидетелите на грозната сцена на летище „Варна“ да предоставят на медиите и на органите на реда всякакви снимки и видеозаписи, които са направили по време на инцидента в самолета и на аеропорта”, се посочва в позиция на ГЕРБ.

„Очевидно българското общество все по-често ще става свидетел на ескалиращото в негативен план поведение на лидера на Атака Волен Сидеров и депутатите му. Подобна самозабрава на политически лидер обаче се оказва опасна за демокрацията и сигурността на българските граждани. Ето защо за пореден път ПП ГЕРБ настоява за оставката на Волен Сидеров като председател на антикорупционната комисия в Народното събрание. Освен това призоваваме управляващите политически сили да осъдят остро поведението на коалиционния си партньор, въпреки значението на „златният му пръст“ за стабилността на мнозинството и оставането им на власт. Призоваваме и всички компетентни органи в държавата за незабавно разследване на криминалния акт на летище „Варна“. В противен случай сцените с безчинстващи „наказателни отряди“ от самозабравили се политици ще се превърнат във всекидневие”, се казва още в позицията на ГЕРБ.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: meteff
Категория: История
Прочетен: 3821716
Постинги: 556
Коментари: 1058
Гласове: 19943
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031