Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2010 07:08 - МИСТЕРИЯТА БЕЛИНТАШ
Автор: nad2008 Категория: Забавление   
Прочетен: 15709 Коментари: 4 Гласове:
19

Последна промяна: 20.06.2011 07:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Много се е писало и говорело за платото Белинташ, намиращо се югоизточно на около 30 км. от Асеновград в средата на каменна чаша. Повърхността на платото е Белинташ е една мистерия, неразгадано послание с високо енергийно излъчване.покрита с много ямки и улеи, които образуват картата на звездното небе и съзвездията. Има и три кладенеца с диаметър 1,5 м. и дълбочина 2,3 м., почти винаги пълни с вода.  image

На това величествено място с дължина около 800 м. и широчина 40-50 м. идват хора от цяла България, включително и екстрасенси, за да се зареждат с енергия, поради наличието на силно енергийно поле.
Горната площадка на скалата е равна и гладка, смятана за древна площадка за кацане на космически кораби.
image

image

Ето и откъси от няколко статии в интернет за мистерията Белинташ:

За да се докоснете до една от силните мистерии на България, посетете село Мостово. То се намира на 27 километра от Асеновград, в родопския рид Добростан. По-интересното за местоположението му е, че се намира в средата на точно описан квадрат от четири свещени места – Юрта, Белинташ, Караджов камък и Кръстова гора. Името на селото идва от естествения мост над реката на самия вход на селото. С течение на времето реката сама е издълбала пътя си в дебелата, масивна скала.                                

Самият Белинташ се намира съвсем наблизо. Предмет на научни интереси от 1975г, името на скалната идва от „бял, добър камък“. Преводът може да е и „камък на знанието“. Още от името идва мистиката около Белинташ. Някои го наричат „българския стоунхендж“, но всъщност и двете места са толкова уникални, че не може да се говори за сравнения. Ако все пак двете места имат нещо общо, това все още не е доказано за нито едно от тях.

Белинташ е обвързан с легендата за Потопа. Твърди се, че той е приютил Ноевия ковчег, а за доказателство на скалата ясно личат халки, за които са били привързани въжетата на кораба. Истина или не – кръглите отвори са там и до днес.

По-силната легенда, обаче, е свързана с траките. Заради разположението си Белинташ е естествена астрономическа обсерватория. По време на равноденствие слънцето изгрява точно над Сини връх и залязва точно над Караджов камък. Изследователите на тайния район се обединяват за една теория – Белинташ е било мястото, на което древните хора, а по-късно и траките са осъществявали своята връзка с Космоса. За първи път през 1986г. се забелязва небесна карта в знаците на платото. В щерните се виждат прибори за определяне на местонахождението на звездите. С годините тази теория набира много последователи. В доказателство на тезата са правени опити да се проследи местонахождението на нбесните тела преди 6 – 7 000 години. Резултатите са все още на нивото на хипотезата. Има също хипотеза, че Белинташ е бил център на космическия туризъм. Издълбаните щерни може да са имали чисто техническо знаечение за приземяването и излитането на космическите кораби. В конфигурацията на скалните ямки учените виждат отчетливо съзвездията Малка и Голяма Мечка, Лъв и Орион. Слънцето и Луната се отразяват точно в двата кладенеца в определени дати от годината.

image

Караджов камък

Има една странна теория за светилищата на траките. Древните жреци винаги избирали риолит за скалните си светилища. Това е така не само в България, теорията се потвърждава и в Румъния, Молдова, Франция. Всъщност част от камъните в Стоунхендж също са от риолит, което може би обяснява и връзката между него и Белинташ. Древните жреци са виждали нещо точно определено в този вид скала. Ние обаче все още не сме достигнали до нивото да видим и разберем кое точно е различното.

В самото начало на Белинташ върху скала са издълбани знаци, приличащи на указател. Наложени на съвременната карта, те маркират точно копмплекса от светилища в тази част от Родопите – Долнослав, Драганица, Белинташ, Караджов камък, Кръсова гора. Учените смятат, че много от тези теории не могат да са просто съвпадения.

Заедно с теориите за космическия туризъм тук се развива и самия, съвсем земен турзъм в областта. Хората, които идват тук, говорят за енергизиращия ефект на областта и за начина, по който им действа – зареждащо, отпускащо, някак мистично. Елате в Белинташ и опитайте да разгадаете загадката. Местността предлага наистина много разходки, гледки, усещания, тайни.

И друга статия:                                             В началото стои една библейска легенда. Разказват я местните хора в този район. Според нея до Беленташ са стигали водите на Потопа и на неговите "халки" е бил привързан Ноевият ковчег. Посетиш ли това място, историята ти се струва повече от реална - халките са непокътнати от времето....

Пророчицата Ванга казва в началото на 90-те : "Белинташ ще разкрие своите тайни, когато там загинат 8 души". Към пролетта на 2009-а, тук на това древно и обгърнато с мистерии място в Родопа планина, са загинали 3-ма души, покосени от мълнии.

Много хора са опитвали да стигнат до Белинташ, но
голяма част от тях не са успявали, просто защото "нещо неочаквано" им се е случвало по пътя към високите скали. Хората посетили Белинташ, споделят необикновенни и странни преживявания...

Изследователите астрономи виждат по вдълбаните в скалите останки грандиозна древна астрономическа обсерватория. Стъпил тук, човек се извисява над опасаната с планински била околност. Оттук с поглед се обхваща целия небосвод. При ясно време, вечер гледката е фантастична.

През 90-те години Белинташ нашумя с честите посещения на екстрасенси от България и чужбина, които буквално са използвали мястото за "зареждане" с космическа енергия. Ако носите компас, ще видите как стрелките му на това място "полудяват". Силните енергийни полета са факт. По време на международната научна конференция на уфолозите, проведена през 2001 г., изявени учени определиха скалното плато на светилището Белинташ като -междинна космическа площадка на НЛО.
Скалният феномен Белинташ е доказано племенно светилище на Бесите, посветено на древното тракийско божество Сабазий. Древните летописи разказват, че преди векове за Белинташ се водили дълги войни между беси и одриси.
ИЗВОДИ - ОСНОВНИ ТЕЗИ И ФАКТИ НА ЕДИН БЛОГЕР:

   Основните тези са:

-         прорицалище на бесите

-         на скалните халки е бил привързан Ноевият ковчег

-         това е митичният храм на Дионисий

-         свързан е с храмовия енеолитен комплекс край с. Долнослав

-         несметни богатства се крият под огромната скала

-         орфеическо място за изповядване на слънчевия култ

-         древна астрономическа обсерватория

-         място, на което се зареждат екстрасенси

-         полигон за кацане на Н Л О

-         от тук са преминали Александър Велики и Гай Октавиан Август

-         и т.н. и т.н.

Досега единствените факти са:

-         странните ямки – кладенци, пълни постоянно с вода

-         каменните бразди в скалата

-         намерената сребърна оброчна плочка на тракийското божество Сабазий

-         някакво сензационно появяване на странен череп, намерен под скалния масив, объркал учени и археолози

Преплетени факти и действителност създават митологично обаяние на местността около Белинташ.

Извисен гордо над околността скалата Белинташ привлича хора от цяла България, всеки със своите представи, предположения и теории.

Но Белинташ продължава да пази тайни и посланията му все още са неразгадани...

По-долу има и няколко клипа. За да видите клипа за НЛО над Белинташ кликнете ТУК. За още статитии кликнете ТУК  или ТУК.












Гласувай:
19



1. karambol5 - МОга да кажа много неща, но. . . . сега ...
17.11.2010 13:49
МОга да кажа много неща ,но ....сега ще се спра само на едно- тантричските сили ,които действат натова място няма да допуснат там да отиде човек ,чиято душа не е чиста !
цитирай
2. анонимен - Като
08.09.2011 15:59
се има в предвид, че съм роден там и първите две години от живота си съм живял в къщите точно под камъка мога да кажа, че всички приказки за енергийни полета са глупости. От друга страна имам документиран изключително висок коефициент на интелигентност, но не зная дали това има връзка с мястото.
цитирай
3. анонимен - Беглик Таш
05.03.2012 14:19
Беглик Таш е тракийско астрономическо светилище. Известно е с внушителните си камъни. В някои от тях са издълбани дупки, където са се извършвали жертвоприношения. Интересното е, че никъе не са забелязяни животински следи– древните са изполлзвали само растения за ритуалите си. Но най-голямата загадка на Беглик Таш са камъните му. Как е възможно без технологии да се пренесат? Един такъв тежи не по-малко от тон! За жалост загадката и до днес не е разкрита...
цитирай
4. анонимен - Very interesting. I think that will ...
05.03.2012 14:23
Very interesting. I think that will be very strange if the mistery has not a explatation...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nad2008
Категория: Забавление
Прочетен: 675483
Постинги: 103
Коментари: 119
Гласове: 421
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930