Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2021 16:15 - Излезе книга за Симо Хаюха - най-смъртоносният снайперист в историята
Автор: lubomir33 Категория: История   
Прочетен: 979 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                           image

Едва ли има човек, който поне малко се интересува от военна история и не е чувал за Симо Хаюха. Със своите 542 потвърдени убийства, мълчаливият финландец е най-смъртоносният снайперист на всички времена. Още по-впечатляващо изглежда постижението на Хаюха, като се вземе предвид, че е направено само за 98 дни по време на Зимната война между Финландия и Съветския съюз, при това с пушка без оптичен мерник. Затова днес той е модел за подражание за снайперисти от цял свят, които грижливо изучават неговите бойни умения.

„Бялата смърт“ – така съветските войници започват да наричат мистериозния стрелец, който ден след ден покосява с точни изстрели техните другари. Но много малко хора знаят нещо повече за човека зад това страховито прозвище. Затова офицерът от финландската армия Тапио Саарелайнен се заема със задачата да опише историята на този герой на финландския народ. Саарелайнен има щастието да се среща многократно с Хаюха и да научи от първо лице подробностите около участието на снайпериста във войната срещу Съветския съюз.

Покрай тайните, зад които се крие успехът на Симо Хаюха, като неговия характер и техника на стрелба, авторът описва и атмосферата на Зимната война и нейното значение за финландците, като малък народ, който се изправя срещу многократно превъзхождащ го враг, за да защити Родината си.

Книгата можете да поръчате оттук - https://edelweiss-press.bg/



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1378390
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив