Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2020 21:15 - ХВАНАХМЕ ГИ, ЛЪЖАТА ПАК ЛЪСНА!
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 2340 Коментари: 13 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Мисля, че ги хванахме! В лъжа, разбира се, поредната. Но такава, че последствията от нея – и здрави, и социални, са неизмерими.  

Днес, 28.10 202 г. в сутрешния блок на БТВ проф. Гайдарски цитира казаното му от директорка на най-голяма у нас лаборатория за тестване за Ковид 19. Според нея те правели по 120 – 150 теста на ден. Другите, по-малки лаборатории се справяли със средно по 60 – 80 теста на ден.

 

Можем ли да й вярваме? Разбира се – тя всеки ден прави това, със сигурност говори и с колеги и е напълно наясно какво става и при тях.

Проф. Гайдарски също й е повярвал и прави следната проста сметка – 60 лаборатории по 120 теста дневно (максимумът, който не е верен) прави 7200 възможни тествания на ден. Тогава защо ни говорят, че днес, 28.10.2020 г. у нас са направени 11 226 теста, като простата аритметика също съвсем просто доказва, че това е невъзможно?!

На това веднага отговори Главният санитарен инспектор на Републиката – доц. Кунчев. Било му писнало да се спекулира на тая тема, обясни той. И разкри истината – у нас имало 185 лаборатории, които правели такива тестове, и те били в състояние да правят 30 000, че и 40 000 теста на ден.

Да оставим настрана болните фантазии на доцента, който винаги има какво да каже, с което да забие още по-дълбоко ножа в раната, и никога не пропуска да го направи, а да се обърнем към логиката.

Първият въпрос към него е следният – като имат такъв капацитет, защо не го правят? Ами те така за една седмица ще тестват цялото население в страната!

По данни на световния сайт www.worldometers.info/coronavirus/ към днешна дата у нас обаче са направени 680 744 теста. Тоест, работа за половин месец на тези лаборатории според Кунчев.

Тук доцентът бодро ще ви отговори, че така ще се претовари здравната система на страната и болните ще вземат да мрат по улиците. Ама те и така, и така мрат по улиците или линейките, както е в последните публикации по темата.

Запомнете обаче това, което ще ви отговори доцентът. То е и лайтмотивът на идиотския щаб за борба с коронавируса – сакън да не вземем да препълним болниците, че тогава какво ще правим!

Но има една малка подробност. Още пред пролетта идиотският щаб, начело с още по-идиотския проф. Мутафчийски обясняваха, че ни налита „епидемия с невиждана ярост” и че „яко ще се мре”. Е, имаха поне 5 месеца да подготвят здравната ни система с нейните 341 болници и почти 54 000 легла за новата вълна на коронавируса по данните към 31.12.2019 г.

И какво направиха? Нищо, разбира се. Проф. Мутафчийски разпускаше през юни в Гърция вместо да дава „ценни” съвети как да се преструктурира инструментално и кадрово здравната система, така че да е адекватна на следващата вълна на заразата. Вероятно и другите членове на идиотския щаб също някъде са разпускали през лятото.

Но нека се върнем на тестовете. Истината винаги е в подробностите. Една такава ни дава самият доц. Кунчев. От 185 работещи лаборатории у нас, казва той, само на 65 от тях били лицензирани от нашето Министерство на здравеопазването и резултатите им били признавани и по света.

Тогава какво правим с останалите 120 лаборатории, чиито резултати според собственото ни Министерство на здравеопазването най-малко са съмнителни, да не кажем – неверни? Доцентът обаче не се впуска в подробности, за да ни обясни в каква посока са съмнителни техните резултати.? И най-вече – защо? Дали заради некачествена апаратура, дали заради нелицензирани реактиви за изследване на направените проби или нещо друго?

Излиза, че повече от 60% от резултатите, които ни съобщават, са съмнителни, тоест непризнати, неверни. Министерството на здравеопазването не им вярва. Тогава трябва ли да им вярваме ние?

Изводът е прост като фасул. 65-те лицензирани лаборатории у нас мога да правят и обработват не повече от 6500 проби на ден. При това, ако са на техническото и кадрово равнище на най-голямата лаборатория у нас, цитирана от проф. Гайдарски. А те не са на това ниво.

Но има още една подробност, която доразкрива лъжата на идиотския щаб. Там нещата са още по-мътни.

Казват ни, че резултатът от ПСР-теста излиза след 24 часа. Някои лаборатории, като Bodimed например, обявяват, че „Срокът за получаване на резултати е 48 до 72 часа в зависимост от необходимостта от потвърждаване на положителните резултати и натовареността на лабораторията.”

Но да оставим това – нека са 24 часа. На 25 октомври 2020 г., неделя, по официалната статистика, която ни съобщават сутринта, че имаме „1043 новодиагностицирани при 7094 направени PCR теста”. Само че това са резултатите от предния ден, събота. Когато лабораториите все пак са работили.

На 26 октомври 2020 г., понеделник, имаме „327 новодиагностицирани при 2257 направени PCR теста”. Това пак е резултатът от предишния ден, неделя. Потвърден и окончателен.

На 27 октомври 2020 г., вторник, обаче ни очаква изненада – „Нови 2243 случая на коронавирус са диагностицирани през последното денонощие при направени 7659 PCR теста.”

И тук е и същественият въпрос. Лабораториите, както е потвърдено от свидетели, вземат проби от 10 до 14 ч. на деня. И това е нормално. От 9 до 10 ч. се организират, а след 14 ч. вече ги поставят в апаратурата за анализ. Но няма как резултатите от тях да излязат в 6 ч. на следващия ден по новините! Когато ни казват – за изминалия ден са направени толкова теста и толкова са новозаразените.  Няма как, просто е – не са минали 24 часа!

Дори и първият резултат да е поставен за анализ в 10:08 ч. (според проф. Гайдарски една проба се прави за 7 минути), пак не може нейният резултат да е ясен в 06:00 ч. на следващия ден! Да не говорим, че според същия щаб националната статистика се обобщава в 22:00 ч. на предния ден. И това вече не силно, ами направо мирише на откровена стъкмистика! Или направо – на мистика!

Целта на идиотския щаб, на главния идиот на Републиката – премиерът Борисов, е една – с помощта на сопата стадото да бъде държано зад оградата, да не мрънка и да не иска никаква промяна.

А ако погледнем по-широко, става ясно, че така е и в целия свят. И кукловодите на Борисов и подобните му са много ясни – тъй наречената Дълбока държава, която чрез фармацевтичните компании цели да изстиска сетните ни жизнени сокове.

А на нас, ако и този път се примирим, ни остава само да духаме супата, която за доста от нас е единствената храна за деня.

Автор: Огнян Марков

Снимка – svobodnaevropa.

 

 

bg.https://www.informiran.net/%d1%85%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%85%d0%bc%d0%b5-%d0%b3%d0%b8-%d0%bb%d1%8a%d0%b6%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d0%ba-%d0%bb%d1%8a%d1%81%d0%bd%d0%b0/




Гласувай:
13


Вълнообразно


1. bojinkata - Лъжата - официална държавна пол...
28.10.2020 21:15
Лъжата - официална държавна политика!
цитирай
2. ivo1 - Определено лъжат, за да цицат ср...
29.10.2020 08:16
Определено лъжат,за да цицат средства от еврофондовете!Понеже тотално разсипаха икономиката ни и вече няма от къде да ПАПКАТ. Чудят се как да тупат отдавна изпразнения брашнян чувал БЪЛГАРСКИЯ НАРОД,който стоически ги търпи и се спасява кой как може!!!
цитирай
3. morskipesni - Вижте с'я - разяснявам, да не ся подпичкваме дълго.
29.10.2020 11:00
PCR (polimer-chain-reaktion) е със средна специфичност и селективност (двете около 50 %)- тоава означава фалшиво позитиви резултати 50% , фалшиво негативни 50%, неспецифично позитивни 50%. Самият метод (в 50%) обаче позитивира ЕДНА-ЕДИНСТВЕНА частичка от (нещото си, което "изследваме"). Внимание: какво значи това НА ПРАКТИКА. Имам в устата си ЕДНА вирусна частичка (всеки я има!),ЗНАЧИ, ПОЗИТИВЕН СЪМ. Изплювам я- И СЛЕД МИНУТА СЪМ НЕГАТВЕН.
Разбрахте, че С ТИЯ ТЕСТОВЕ става дума за ЛОВЕНЕ НА МУХИ и БЪРЗО, МРЪСНО ПРАВЕНЕ НА ПАРИ! Опичайте си акъля, брей!
цитирай
4. krumbelosvet - Всеки агитатор против анти-епидемичните мерки, е УБИЕЦ.
29.10.2020 13:14
Всеки агитатор против анти-епидемичните мерки, е УБИЕЦ.
Авторът и с-ие - СЪЩО.
цитирай
5. radostinalassa - Тестът показва наличието на антитела
29.10.2020 13:32
Но те не са специфични за Ковид, нито за СПИН.
цитирай
6. morskipesni - Сега, относно коментариите:
29.10.2020 14:06
Всеки, който НЕ ПОЗНАВа извътре един сектор (напр. медицината) и много дрънка е КРЪГЪЛ ГЛУПАК. Който не ползва главата си, за да осмисли нчколко прости, НАУЧНИ факта- ОПАСЕН ГЛУПАК. Всеки, който се пеняви, ползвайки комунярски , тоталитарски, демократярски ПОЛИТИЧЕСКИ клишета (агитациии, саботьорски акции, заклеймявания ит.н) е ТИКВЕНИК, та да му строшиш ТИКВАТА!
цитирай
7. bojinkata - Всеки, който НЕ ПОЗНАВа извътре ...
29.10.2020 19:50
morskipesni написа:
Всеки, който НЕ ПОЗНАВа извътре един сектор (напр. медицината) и много дрънка е КРЪГЪЛ ГЛУПАК. Който не ползва главата си, за да осмисли нчколко прости, НАУЧНИ факта- ОПАСЕН ГЛУПАК. Всеки, който се пеняви, ползвайки комунярски , тоталитарски, демократярски ПОЛИТИЧЕСКИ клишета (агитациии, саботьорски акции, заклеймявания ит.н) е ТИКВЕНИК, та да му строшиш ТИКВАТА!
Съгласен! Въпреки, че Тиквата е куха, нищо не може да се вкара в нея!
Круме, хората трябва да се плашат, за да се манипулират по-лесно! Успяват!
цитирай
8. krumbelosvet - Не са виновни блогерите.
29.10.2020 21:24
Престъпниците са Мангъров, Слави, Люба Кулезич, които имат достъп до масмедиите. Дали съзнателно, по-скоро не, те са на страната на ЕЗДАЧИТЕ на англосаксите в световната война.
цитирай
9. bojinkata - Престъпниците са Мангъров, Слави, ...
30.10.2020 09:56
krumbelosvet написа:
Престъпниците са Мангъров, Слави, Люба Кулезич, които имат достъп до масмедиите. Дали съзнателно, по-скоро не, те са на страната на ЕЗДАЧИТЕ на англосаксите в световната война.

Защо са престъпници? Мангъров И Кулезич на страната на соросоидите????? Що за глупост си изтърсил Круме!?
цитирай
10. krumbelosvet - Дълго е за коментар, драги bojinkata
30.10.2020 13:11
Можеш да погледнеш КРАТКИЯ ми по-по-преден пост "Спорният вирус. Либерастия или не. Чингис хан или Хипократ."
цитирай
11. bojinkata - Круме - пълни глупости! Със здраве! ...
30.10.2020 16:51
Круме - пълни глупости! Със здраве! Всеки умен човек, със самостоятелно мислене може да реши кой е прав и кой крив! Толкоз!
цитирай
12. bojinkata - Круме, пиши на български! Иначе в ...
30.10.2020 19:49
Круме, пиши на български! Иначе в коша!
цитирай
13. bojinkata - Няма по-бърз и по-ефективен начин ...
31.10.2020 09:19
Няма по-бърз и по-ефективен начин за МАНИПУЛИРАНЕ на индивида от прилагането на СТРАХОВАТА ПСИХОЗА. Резултатът е постигане на ПЪЛЕН КОНТРОЛ и УПРАВЛЕНИЕ на мисленето и действията му. Сегашното й приложение в глобален мащаб под формата на „коронавирус“ цели единствено и само постигане на ТОТАЛНО ПОДЧИНЕНИЕ на 99,9% от населението от 0,1 %, съставляващ световната олигархия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5384851
Постинги: 3597
Коментари: 5837
Гласове: 6713
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031