Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2011 23:01 - За едни празник... за други брадва
Автор: meteff Категория: Политика   
Прочетен: 4103 Коментари: 1 Гласове:
14

Последна промяна: 26.08.2011 09:37


КОГАТО БГ-МИЛИЦИОНЕРЩИНАТА ВЗЕМЕ ВРЪХ... НАД ЗАКОНА!
КОГА И ЗАЩО ПРЕСТАНАХМЕ ДА БЪДЕМ ПРАВОВА ДЪРЖАВА?

image

БОЙКО БОРИСОВ. МИЛИЦИОНЕР. NO COMMENT...

image

image

ВЛАСТТА ПРОДЪЛЖАВА ДА СИ ПРАВИ БАНКЕТИ
В ЧЕСТ НА ОБЕСВАНЕТО НА ДЯКОН ИГНАТИЙ... И
ДА ПОГАЗВА ЗАКОНООПРЕДЕЛЕНИТЕ НИ ПРАВА


Необходимостта да бъде въведена радикална лустрация в администрацията е наложителна.
Общата логика е, че навсякъде бившия репресивен апарат и изградената от тях мафия са разположили свои слуги. "ДС като котва ни държи към миналото", а ГЕРБ към дъното. 

image
БЕЛЕЖКА: РЕШЕНИЕТО ВЛЯЗЛО В ЗАКОННА СИЛА на 13.VI.2002 г. при ПлОС.

image БЕЛЕЖКА: ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ /= БКП/ - ПОМНИТЕ ЛИ?

image
БЕЛЕЖКА: МОЛБА ЗА СЪДЕЙСТВИЕ

image
БЕЛЕЖКА: ДА БЯХА НИ ИНФОРМИРАЛИ ОВРЕМЕ, ЧУНКИМ ИЗПУСНЕМ СРОКА!

image
Срещу Николай Николов Маринов, областен управител на Плевен, тече проверка с оглед твърдения за извършено престъпление по чл. 283Б от НК наредена с разпореждане №1174/10.09.2002 на В. Савова - Прокурор в Окръжна прокуратура гр. Плевен във връзка с неизпълнение на влезли в законна сила решения на Върховния административен съд и Окръжен съд - Плевен.

image
   Срещу инж. Милчо Здравков Илиев, бивш областен управител на Плевен, тече проверка с оглед данни за престъпление по чл. 282 от НК наредена с разпореждане №463/28.03.2001 на Ив. Шарков - Прокурор в Окръжна прокуратура гр. Плевен по отношение на отказ от изпълнение на влезли в законна сила решения на Окръжен съд - Плевен и Върховния административен съд.

image
ПОКАНА /ПОДИГРАВКА/ ОТ МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ

image

image

image
ФАКСИМИЛЕТА ОТ ВЛЯЗЛОТО В ЗАКОННА СИЛА СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ

* * *

Престъпления по служба: Чл. 283б от НК  (ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Длъжностно лице, което пречи или затруднява упражняването от собствениците на правата им, възстановени по Закона за възстановяване собствеността върху одържавени недвижими имоти, по Закона за възстановяване собствеността върху някои отчуждени имоти по Закона за териториално и селищно устройство, Закона за планово изграждане на населените места, Закона за благоустройство на населените места, Закона за държавните имоти и Закона за собствеността и по Закона за собствеността и ползването на земеделските земи и Закона за обезщетяване на собственици на одържавени имоти, Закона за приватизация и следприватизационен контрол или чрез влезли в сила съдебни актове по друг закон, се наказва с лишаване от свобода от две до шест години.#

Освен това следва да се има предвид, че в случаите, когато законодателят е имал за цел да осигури наказателноправна защита на по-широка категория обществени отношения, които даден вид деяния застрашават или увреждат и които се явяват техен обект, той е изразявал това недвусмислено, като е използвал родовото понятие "съдебно решение", включващо както влезлите в сила съдебни решения, за които наред с формалната е налице и материална законна сила с присъщата за последната сила на пресъдено нещо, така и останалите съдебни решения, подлежащи на изпълнение, които съдът постановява. 

Неизпълнението на съдебни решения е заплаха за държавността. Няма правосъдие, ако неговите решения не се изпълняват. Няма смисъл от Закони, щом те не могат да се приложат на практика за всеки конкретен житейски казус, отнесен към Темида. Няма смисъл от организация на обществото в държава, щом правилата, които тя въвежда, не пораждат последици, а призваните да бдят за опазването на Закона от посегателства нехаят. В България тон за маргинализирането на съда дава не друг, а властта. Списъкът с порочни практики е все по-очеизвадно дълъг, а това на практика обезмисля съществуването на такъв полугоден правозащитен апарат в тази нашенска мутро-милиционерска държава. Докога ще допускаме Държавата противозаконно да продължава да се подиграва с решения на Съда и това ще остава без последствия за ненаказаните закононарушители...



Гласувай:
14



1. bizcocho - Честита Баба Марта! Здраве и щас...
01.03.2011 21:55
Честита Баба Марта! Здраве и щастие! :))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: meteff
Категория: История
Прочетен: 3838395
Постинги: 569
Коментари: 1072
Гласове: 19967
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930