Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2013 20:39 - Защо ЦРУ отсвири слугата си Боко?
Автор: krizata Категория: Политика   
Прочетен: 24998 Коментари: 32 Гласове:
23


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В последните дни на всенародно въодушевление и на падане на „тирана”, неясните въпроси около т.н. „българска пролет” станаха значително повече, отколкото категоричните отговори, даващи някакво логично обяснение на случващото се.

Разбира се, че е изключително трудно да се анализират неща, които все още са в етап на развитие, но все пак вече се оформят твърде интересни тенденции, които предизвикват към сериозни размисли за кълбото от интереси, което движи едни или други процеси.

Тъй като обстоятелствата са многопластови, ще си позволя да предложа едно по-разхвърляно изложение, в което, на пръв поглед, може би няма да откриете стройна структура и механизми на случване, но които се движат по обща връв от самото начало до края.

Последните четири години на ГЕРБ-ерово управление, бяха пълен провал от гледна точка на тяхната икономическа политика, което се отрази върху всички останали сфери на обществено-политическия живот. Като един от най-последователните критици на решенията и действията на правителството в тази област, пряко инициирани и ръководени от американския възпитаник Дянков (виж krizata.blog.bg), днес считам, че имам право да дам мнението си и за неща, които няма как да бъдат забелязани без прилагане на системен подход за ставащото в нашата страна през последните няколко години.

Преди всичко, и това няма как да бъде подминато, правителството на Бойко Борисов беше принудено да действа в условия на глобална икономическа криза, в период през който светът се изправи пред предизвикателства, непознати за днешните поколения политици. Тъй като още в първите дни на новото управление безполезно предупреждавах на най-високо ниво за необходимостта от принципно нова икономическа политика, сега мога да твърдя, че по-голяма част от предприетите мерки, реализирани в икономическата сфера, бяха откровено дилетантски и дори граничещи със саботаж, и национално предателство.

Но това е впечатление от гледна точка на българските национални интереси. Всеизвестна е максимата, че когато един губи, друг непременно печели. Именно, през призмата на тази сентенция можем да открием, че най-облагодетелствани от това нашенско безхаберие бяха тези световни икономики, в които печатниците за пари работеха на пълни обороти, като това на първо място се отнася за действията на Федералния резерв и за валутата, която се начислява на неговите баланси.

За да ме разберат и неикономистите ще уточня, че печатането на долари е бизнес със 100% рентабилност, който обаче се нуждае от пазари за проникване (реализация). При липса на собствена кредитно-парична политика стопанските ни субекти са принудени да използват зелените гущери (пряко или опосредствено) за осъществяване поне на санитарния минимум от своите операции.

Разбира се, ако този процес бъде „пресолен” от прекаленото престараване на нашенския еничарин, тогава следва рязко нарастване на междуфирмената задлъжнялост, но при такива рисковани операции никой не е застрахован серизно да се изгори, както и стана в нашия случай.

Колкото и внимателно да вървеше допълнителната парична емисия от световните централни банки, това нямаше как да не се отрази върху цените на основните продоволствени стоки по международните борси. Това неминуемо доведе до рязък скок в цените на храните по планетата, което беше и най-сериозната предпоставка за т.н. „Арабска пролет”.

По-късно стана ясно, че водачите на народния гняв са водели масите чрез добре организирани акции в социалните мрежи, като тези техни умения са били дълго и упорито развивани в някои от световните разузнавателни централи.

В крайна сметка, арабските „тирани” бяха изхвърлени на бунището на историята и на тяхно място дойдоха „прогресивни” ислямски фундаменталисти, точно според замисъла на техните западни създатели.

На персоналния си блог съм коментирал нееднократно обективните основания за народния гняв. Ще напомня, че в навечерието на „въстанията” хранителните продукти бяха поскъпнали дотолкова, че само за елементарното изхранване на едно тамошно семейство отиваха до 100% от доходите на кърмилеца (в арабския свят не е прието активното професионално участие на жените).

По това време прогнозирах, че ескалиращите процеси по повсеместно нарастване на цените, заради непрекъснатото вливане на ликвидности, скоро ще засегнат и страни като нашата. Всичко беше въпрос на време! И то дойде, в комбинация със замразените доходи, превръщащи хората в една лесно манупулируема тълпа, готова да експлодира при първата искра на разгарящия се пожар.

Много данни и факти показват, че в последните месеци Борисов изведнъж се превърна в персона-нон-грата за световните елити. Особено това пролича при конфуза с „Хизбула”, когато така и не стана ясно какво, собствено, е мнението на премиер-министъра по „обоснованото предположение”, анонсирано от неговата дясна ръка. Мисля, че тогава, все още, Бойко Борисов си е мислел, че ще се измъкне сух от попарата, която му бяха надробили.

Последваха, обаче, изключително добре организираните и насочвани през социалните мрежи масови протести, които първоначално тръгнаха от съвсем резонните искания на изтерзания народ за контрол върху произвола на чуждите монополи, искания подкрепени и от представители на правителството. По-нататък желанията на протестиращите включиха и политически претенции, докато не се чу страшното и невероятното: Боко – боклук, оставка!

Дойде денят на Голготата, когато в деня на Левски добре нахъсаните футболни агитки бяха хвърлени в директна атака срещу „родната полиция”. Смятам, че в тази нощ хитрият селянин от Банкя разбра - главата му е харизана, още повече, че за това говореха много случки, които нямаше как да бъдат забелязани от широката публика.

За да няма и капка съмнение в правилността на своите изводи, човекът, който само два дни преди това се беше изправил срещу световната империя, чрез ритуалното изхвърляне на нейния емисар у нас (неслучайно името му упорито се спряга за евентуален служебен премиер, въпреки неистовата му омраза към нашето Отечество), реши да направи една последна проучвателна визита в сградата, където се решава съдбата на България.

Там, очевидно са му подсказали, че със своите неадекватни действия той вече е станал ненужен като „върховен управител”, заради което единствения правилен, за него, път е този към бунището на политическата история.

Съгласете се, че само допреди седмица всесилният богочовек в държавицата ни можеше да коли и беси, без капка съмнение за правилността на действията и решенията си – досущ като един Пиночет, например. И в рамките на няколко часа крилете му бяха така изкусно подрязани, че той не само се оказа в невъзможност да лети, но дори и елементарно да пълзи.

Всеки, що годе сведущ в задкулисието на властовите коридори е наясно, че тези работи не стават току-така! Отстрелването на толкова едър, за нашите мащаби, екземпляр е мощен сигнал за политическата ни класа, че чичо Сам все още има потенциалните сили и възможности да подрежда шахматната дъска по свой „образ и подобие”, чрез многобройните си НПО-та, средства за манипулация на населението, местни лобистки центрове за екстремно реагиране и др.

Повтаря се, в общи линии, сценарият от всички досегашни парламентарни мандати – в момента, в който българската власт се усети, че е само пионка в ръцете на много по-мощни международни играчи, веднага бива отстрелвана и на нейно място биват лансирани лица-балъци, обединявани от една обща характеристика – сляпата вяра в принципите на „демокрацията" от западен образец, призвана да донесе „цивилизованост и прогрес” за довчерашните „диваци и варвари”.

В тази връзка, тези, които искрено и безкористно са се включили в масовите протести, са длъжни много внимателно да поогледат откъде са се пръкнали „храбрите” водачи, така самоотвержено рискували доскоро живота си срещу „най-тъмната диктатура, позната в българската история”.

Убеден съм, че без този катарзис, ние отново ще влезем в играта на нашите кукловоди, непреставащи да се чудят на детската ни наивност и безпрекословно преклонение за всичко, що идва от Запад, приемано винаги със сляпо доверие и вкарващо ни в поредния кръг на собствения български АД.




Гласувай:
27



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sande - Ти си за бунището!
23.02.2013 20:50
Ти си за бунището!

И това ще се види.

Не зависи от мен или други.
цитирай
2. chavdar01 - МИСЛЯ ЧЕ ПОСЛЕДНИЯТ МУ ШАНС,КОЙТО МУ Е ДАЛ ЦРУ ГО Е ПРОИГРАЛ!
23.02.2013 20:55
СЕГА ВЕЧЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО ПРИЕМАНЕТО НИ В ШЕНГЕН БЕШЕ НА ЖИВОТ И СМЪРТ ЗА "БУДА",КОГАТО ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ТОВА НЯМА НИКАКВО ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ,ДАЛИ СМЕ ИЛИ НЕ СМЕ В ШЕНГЕН!.......НО ЗА НАРКОТРАФИКА ДАЛИ Е ТАКА?!
И ЗАЩО ДЕА ДОЙДЕ И СИ НАПРАВИ ОФИС В БЪЛГАРИЯ?!
ОБАЧЕ УВИ,НЯКОИ НЕЩА НЕ СЕ СЛУЧИХА!
цитирай
3. krizata - Ти си за бунището! И това ще се ...
23.02.2013 20:59
sande написа:
Ти си за бунището!

И това ще се види.

Не зависи от мен или други.


Да се молим това да стане по-бързо???
цитирай
4. krizata - СЕГА ВЕЧЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО ПРИЕМАНЕТО ...
23.02.2013 21:15
chavdar01 написа:
СЕГА ВЕЧЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО ПРИЕМАНЕТО НИ В ШЕНГЕН БЕШЕ НА ЖИВОТ И СМЪРТ ЗА "БУДА",КОГАТО ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ТОВА НЯМА НИКАКВО ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ,ДАЛИ СМЕ ИЛИ НЕ СМЕ В ШЕНГЕН!.......НО ЗА НАРКОТРАФИКА ДАЛИ Е ТАКА?!
И ЗАЩО ДЕА ДОЙДЕ И СИ НАПРАВИ ОФИС В БЪЛГАРИЯ?!
ОБАЧЕ УВИ,НЯКОИ НЕЩА НЕ СЕ СЛУЧИХА!


Не забравяйте, че с птичия си мозък и мислене, той така и не успя да улови твърде важни процеси, протичащи в съвременния свят! А информираността винаги е била най-важното оръжие за политика!
цитирай
5. podvodni - Колега Хитов, много ниско стреляш. ...
23.02.2013 22:30
Колега Хитов, много ниско стреляш. Не е ЦРУ, защото и то е пионка. Боко е уведомен от играчите на шахматната дъска за неговото елиминиране. Поради тази причини се обръща към посланника на САЩ за подкрепа, защото и той (Б.Б.), както повечето хора, са с грешното впечатление, че ЦРУ е определяща играта организация. Но и те изпълняват заповеди, както и президента на САЩ. След като получава отказ поради чиста невъзможност за помощ, той се обръща към Путин, но и там удря на камък. Причината от една страна е, неговата риторика и действия спрямо Русия, но от друга - Путин е в същата зависимост.
Много хора отказват да приемат, че са само пешки в голямата игра на черно-белите играчи. А те са едно цяло.
цитирай
6. krizata - Колега Хитов, много ниско стреляш. ...
23.02.2013 23:15
podvodni написа:
Колега Хитов, много ниско стреляш. Не е ЦРУ, защото и то е пионка. Боко е уведомен от играчите на шахматната дъска за неговото елиминиране. Поради тази причини се обръща към посланника на САЩ за подкрепа, защото и той (Б.Б.), както повечето хора, са с грешното впечатление, че ЦРУ е определяща играта организация. Но и те изпълняват заповеди, както и президента на САЩ. След като получава отказ поради чиста невъзможност за помощ, той се обръща към Путин, но и там удря на камък. Причината от една страна е, неговата риторика и действия спрямо Русия, но от друга - Путин е в същата зависимост.
Много хора отказват да приемат, че са само пешки в голямата игра на черно-белите играчи. А те са едно цяло.


Е, като казваш "А", кажи и "Б"!
Кои са тези сили, пред които дори ЦРУ трепери?
цитирай
7. dinkov - Динков
24.02.2013 00:32
kriza - Борисов си е Борисов, САЩ си е САЩ и там всичко останало. Нещо не разбрах този път ти какво предлагаш като икономическа, а и финансова политика. Може би да се пусне печатницата за пари. Как ще стане това. Във "Валутен борд" сме. Да излезем от "борда" ли ?
Ицко
цитирай
8. krizata - kriza - Борисов си е Борисов, САЩ си е ...
24.02.2013 09:46
dinkov написа:
kriza - Борисов си е Борисов, САЩ си е САЩ и там всичко останало. Нещо не разбрах този път ти какво предлагаш като икономическа, а и финансова политика. Може би да се пусне печатницата за пари. Как ще стане това. Във "Валутен борд" сме. Да излезем от "борда" ли ?
Ицко

Безумната политика на Дянков вече дефакто ни изкара от него. Остава да решаваме как да продължим оттук насетне!
цитирай
9. krizata - Колега Хитов, ще кажа "Б&q...
24.02.2013 09:47
анонимен написа:
Колега Хитов, ще кажа "Б", но буквите от останалата азбука всеки може да ги научи стига да има желание и да преодолее страха в себе си да не бъде обявен за ку-ку. Колкото и парадоксално да ти звучи, МИ-5 и 6 имат далеч по-висок статут от ЦРУ, ДЕА, ДНА и Мосад взети заедно. Защото получават инструкции, които свеждат до партньорски те им организации, директно от Короната. Ама не от Бъкингам, защото старата Лизи не се занимава с обслужващият персонал. Тя е над Короната. А Короната е онази, известна на всички, най-богата квадратна миля. Сети ли се, че иде реч за Сити? Сити, или по-точно - "хората" на които е владение, ръководят и оперират в света посредством ФЕД, МВФ, СБ, ЕЦБ, клуб "Билдерберг", Тристраната комисия, Съвета за международни отношения и ред други организаций, вкл. и циркаджийте от Ротари клуб, Масонските ложи, , Тамплиери, Малтийски орден и пр.
Само ще ти посоча един интересен факт - По време на посещение в Лондон, папа Бенедикт 16-ти ( може и да греша за кой папа става на въпрос) си свали бонето, коленичи и целуна ръка на Елизабет !!! Какво ли е накарало 4-ят по ранг във вселенската йерархия (БОГ - Христос-св.Петър-папата) да демонстрира такова уважение, признателност и подчинение?

Да, това е интересно, но днес светът на единните доскоро елити се разпада и това става директно пред очите ни! Поздрави!
цитирай
10. podvodni - Колега Хитов, не бих заложил голяма ...
24.02.2013 10:59
Колега Хитов, не бих заложил голяма сума на тази теза. "Разпада" за който пишеш е само пренареждане на пионките, защото той се случва на нискиге нива на йерархия. Реално това ечаст от процеса по структурирането на нов икономическ и финансов център на земята. В това число и налагането на нова световна валута. Доларът ще бъде свален от "власт". Еврото е неговият заместник.
цитирай
11. kaizer - Да бе, ЦРУ го свали. Само дето един ...
24.02.2013 14:13
Да бе, ЦРУ го свали. Само дето един ден преди да подаде оставка Борисов разговаря с Путин по телефона.
цитирай
12. bezmitove - Написал си някои истини
24.02.2013 14:38
Ама как можа да пльоснеш накрая тази глупост:
"Повтаря се, в общи линии, сценарият от всички досегашни парламентарни мандати – в момента, в който българската власт се усети, че е само пионка в ръцете на много по-мощни международни играчи..."
Усетили се изведнъж?!
А не години наред да са пионки Боко тиквата и Ко?!
цитирай
13. krizata - Колега Хитов, не бих заложил голяма ...
24.02.2013 16:22
podvodni написа:
Колега Хитов, не бих заложил голяма сума на тази теза. "Разпада" за който пишеш е само пренареждане на пионките, защото той се случва на нискиге нива на йерархия. Реално това ечаст от процеса по структурирането на нов икономическ и финансов център на земята. В това число и налагането на нова световна валута. Доларът ще бъде свален от "власт". Еврото е неговият заместник.


Е, разсъждавате доста произволно! Ако Ви е интересно прочетете това: http://krizata.blog.bg/politika/2013/02/01/zalezyt-na-zapadniia-globalen-proekt.1048763
Приятелски поздрави!
цитирай
14. krizata - Да бе, ЦРУ го свали. Само дето един ...
24.02.2013 16:22
kaizer написа:
Да бе, ЦРУ го свали. Само дето един ден преди да подаде оставка Борисов разговаря с Путин по телефона.


И какво му е казал Путин, мислите?
цитирай
15. krizata - Ама как можа да пльоснеш накрая тази ...
24.02.2013 16:23
bezmitove написа:
Ама как можа да пльоснеш накрая тази глупост:
"Повтаря се, в общи линии, сценарият от всички досегашни парламентарни мандати – в момента, в който българската власт се усети, че е само пионка в ръцете на много по-мощни международни играчи..."
Усетили се изведнъж?!
А не години наред да са пионки Боко тиквата и Ко?!


Казвам го като констатация на една моя сбъднала се прогноза отпреди 4 години! Нищо повече! Поздрави!
цитирай
16. christof - Подводен,
24.02.2013 16:30
а нещо за евреите да кажеш?
цитирай
17. comfy - Поздравления!!
24.02.2013 16:38
к.к.
цитирай
18. krizata - а нещо за евреите да кажеш? Е...
24.02.2013 16:49
christof написа:
а нещо за евреите да кажеш?


Евреите олицетворяват световното банкерство! Това е следствие от особености в тяхната религиозна ценностна система, направили ги лихварите на Средновековието, та чак до наши дни! Поздрави!
цитирай
19. krizata - к. к. Когато народът победи, тогава ...
24.02.2013 16:50
comfy написа:
к.к.


Когато народът победи, тогава ще се поздравяваме!
Но дотогава има още доста време!
цитирай
20. blogerka - кризата,
24.02.2013 17:57
Световната криза не е само икономическа, а и политическа, идеологическа, социална, геополитическа, криза за преразпределение на пазари, нови технологии (за каква цел се използват ).Достигаме до критична точка и след нея не се знае какво ни чака. Нещата се завъртяха много бързо.
цитирай
21. анонимен - Световната криза не е само иконо...
24.02.2013 19:08
blogerka написа:
Световната криза не е само икономическа, а и политическа, идеологическа, социална, геополитическа, криза за преразпределение на пазари, нови технологии (за каква цел се използват ).Достигаме до критична точка и след нея не се знае какво ни чака. Нещата се завъртяха много бързо.


А аз мисля така.
цитирай
22. valentor - Нищо не си разбрал, почни от пред...
24.02.2013 20:28
Нищо не си разбрал, почни от предначалото.
Получаваш минус
цитирай
23. krizata - Световната криза не е само иконо...
24.02.2013 20:41
blogerka написа:
Световната криза не е само икономическа, а и политическа, идеологическа, социална, геополитическа, криза за преразпределение на пазари, нови технологии (за каква цел се използват ).Достигаме до критична точка и след нея не се знае какво ни чака. Нещата се завъртяха много бързо.


За Вас нещата са се завъртели много бързо, но ние говорим за това от години, при това стъпили на строго научни основи! Поздрави!
цитирай
24. krizata - Световната криза не е само иконо...
24.02.2013 20:42
kushel написа:
blogerka написа:
Световната криза не е само икономическа, а и политическа, идеологическа, социална, геополитическа, криза за преразпределение на пазари, нови технологии (за каква цел се използват ).Достигаме до критична точка и след нея не се знае какво ни чака. Нещата се завъртяха много бързо.



А аз мисля така.


Приятелю,
ти си един от най-ревностните защитници на България и всичко българско, за което ти свалям шапка! Приятелски поздрави!
цитирай
25. milady - Dobre, 4e ...ima edin podgotven..
25.02.2013 15:25
Pozdravi, Podvoden.., pone da sme naiasno..:) A po-nattak..kakvo. ? Ina4e ot tvoyata Informacia ..samo me sviva ..Sarceto !
цитирай
26. krizata - Нищо не си разбрал, почни от пред...
25.02.2013 21:13
valentor написа:
Нищо не си разбрал, почни от предначалото.
Получаваш минус


Затова дискутираме! Откъде започва предначалото?
цитирай
27. proximus - Хубав анализ, но нека не се лъжем. ...
26.02.2013 13:44
Хубав анализ, но нека не се лъжем. Футболната агитка беше пратена точно от селянинът от Банкя, за да има повод да пусне горещият картоф обратно в печката, с надеждата че някой друг вместо него ще го извади. Иначе Бойко си свърши геополитическата работата за САЩ - спря (и слава Богу) два руски проекта и обвини Хизбула за атентата в Сарафово.
Както се оказва, нагорещият картоф ще си го вадим ние, протестиращите. Положителното е че следващият пишмян финансист който дойде, ще го изгонят с камъни само при споменаване на фразите "финансова стабилност", "макрорамка", "икономии", "малък дефицит". Лошото е, че след въпросният, ще дойде МВФ да разчисти.
цитирай
28. staler - колега според мен малко бъркаш х...
26.02.2013 21:38
колега според мен малко бъркаш хронологията.боико като хитър селянин добре разбираше големите лаина в които го накисват менторите му.затова дъълго заемаше правилната позиция/от гл.т.на нац.ни интереси/ да шикалкави по атентата.на посещението си в вашингтон/заедно с цветанов/проточило се странно много,тои е бил изправен до стената с ясни аргументи касаещи престъпното му минало.оттам нататък тои е 100% вия правилен човек за вашингтон.логично обявиха за хизбула.главният му" полит."противник/става дума за борбата за кокъла/ станишев разбра че е игнориран от големия брат и направи нещо донякъде неочаквано--декларира че е рано за декларации по хизбула.чак след това се случиха протестите,според мен ,напълно автентични,по конкретен повод,които объркаха временно пасианса на големия брат.в тази ситуация боико започна панически опити да спаси дебелия си гъз,отне лиценза на чез /на думи/,намали тока/на думи/,уволни дянков/на думи/.показателно е как дянков се върна от вашингтон и каза че не е уволнен/и с право--шефа му не е българския мин.председател/.пред масовите протести боико окончателно се насра и подаде оставка--логично за пунтамара.така че главния извод ти е неправилен--протестите не са инспирирани а автентични.друг е въпроса какво ще последва.според мен,поради липса на водачи,полит.програма и пр./на граждански елит които да доведе нещата до краи/централите ще отиграят тази неочаквана за тях ситуация професионално и бг народа ще го духа отново.
цитирай
29. proximus - Аз все се надявам, че следващото ...
27.02.2013 13:09
Аз все се надявам, че следващото правителство малко или много ще е принудено, от трудно контролеруемите протести, да взима малко по-малко грешни решения и да се опита да реши някаква част от натрупалите се социални проблеми и забавени реформи. Иска ми се следващото сваляне на правителство чрез протести да не е отново след 16г.
цитирай
30. anonimen65 - i vse pak,staler
27.02.2013 18:34
originalno mislene i jelanie,no ne e li kusnichko.veche ne sme li bez nishto s koeto da zashtitavame interesa si.i ne sum ubedena,che protestite ne sa manipulirani da izglejdat spontanni.kato che li shistovia gaz, a moje i neshto,koeto ne e stignalo do nas da im prechi na golemite.sled shistovia gaz, referendum za Belene,sled nego atentat sreshtu Dogan i nakraia visokite naduti smetki za nai -neobhodimoto v nai -podhodiashtia ,za iznemogvashtite bulgari moment- studenite mesetsi ,ako i tova ne e manipulatsia ,to kakvo e?
цитирай
31. anonimen65 - dopulnenie
27.02.2013 18:37
propusnala sum oshte edin vajen manipulativen element atentata vna letishte Sarafovo,tova s dosietata e heptem za maimuni.vsichki sa prestupni ama edni s pozvolenie a drugi bez .e za sujalenie Boiko e ot ne Bogopomazanite.
цитирай
32. stoedin - Боко вече е неудобен за САЩ, защото ...
02.03.2013 22:44
Боко вече е неудобен за САЩ, защото загуби "народната любов" и няма да спечели следващите избори. Сега Големия брат се ориентира към Кунева, БСП /да сте чули от години Станишев или някой друг ръководител на партията да каже нещо лошо за САЩ/ и ДПС /чрез Турция/.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krizata
Категория: Други
Прочетен: 3835632
Постинги: 785
Коментари: 6084
Гласове: 7250
Архив
Блогрол
1. Икономическата криза слага края на една система
2. 5 (пет) цента за литър бензин!
3. Икономическата криза - шанс за възраждане на България
4. Китай – световна работилница, но само дотук?
5. Правителствата на Големите излязоха на път без изход
6. Дянков ни готви съдбата на Исландия
7. Параванът рейтингови агенции
8. Обама и банкерите кръстосват шпаги
9. България сама пожела да влезе в криза!
10. Барозу показа на Бойко "кой в България е шефът”!
11. Да поумуват, да помъдруват, пък да си ходят!
12. Светът – в рецесия или в системна криза?
13. Страхът от кризата
14. МВФ вече не е за ниска инфлация
15. България - Беларус: кой сега е номер едно?
16. Университетски преподаватели - за кризата у нас и по света
17. Mr Dyank_off и изпускащи парата вулкани
18. Безпътицата на монетаристката идеология
19. Някои от моите участия при легендарния журналист Валентин Фъртунов
20. Пред сп. Тема: Няма заговор за ръста на цените.
21. Искам да съм негър в щата Алабама...
22. Разпасаната либерастия
23. САЩ готвят спец операция срещу Европа
24. Капитализмът изживява последната си криза
25. Analyse comparative de l’Ukraine et de la Bulgarie
26. Национальная идея как фактор развития до и после индустриальной революции
27. Великое экономическое открытие Розы Люксембург. Почему оно было проигнорировано и какие перспективы оно открывает
28. Деглобализира ли се светът и как това ще се отрази на България?
29. Пред радио Пловдив на БНР - 29.11.11
30. Пред "Евронюз" с водещ Димитър Вучев