Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2013 11:52 - Вероятен опит за атентат срещу Иван Костов?
Автор: meteff Категория: Политика   
Прочетен: 6578 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 11.05.2013 12:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Днес (11.05.2013 г.) от 13:00 ч., Иван Костов ще даде извънредно изявление в централата на партията на бул. "Витоша" 18, вход откъм ул. "Кърниградска".

Ден преди изборите, въоръжен и маскиран мъж е нахлул тази сутрин между 8:00 и 9:30 ч. в дома на бившия премиер и настоящ лидер на ДСБ Иван Костов в Драгалевци.

По негови думи "лицето не е успяло да произведе изстрел и няма пострадали".

Към момента няма информация от кого е неутрализиран нападателят – охранителната фирма на Иван Костов или от полицията.

 

Въоръжен мъж нахлу в къщата на Иван Костов в Драгалевци

Съпругата на лидера на ДСБ е задействала паник бутона, нападателят е задържан

Въоръжен мъж е нахлул в къщата на Иван Костов в кв. "Драгалевци". Това пише в 10.25 часа на официалната страница на Костов във Фейсбук. Инцидентът е станал рано сутринта на 11 май. Няма пострадали, а нападателят е задържан.

МВР потвърди информацията, че е имало такъв инцидент. Диспечер на частна охранителна фирма подал сигнал в полицията за мъж, проникнал в къща, намираща се в столичния кв. „Драгалевци“ към 8.00 часа. На място незабавно били изпратени полицейски екипи, които установили самоличността на мъжа. Той е с инициали  В.Г. и е на 36 години. Мъжът е от Плевен, с криминалистическа регистрация за кражба.

В хода на разследването станало ясно, че плевенчанинът прескочил в двора на къщата от съседен имот, маскиран и въоръжен със сгъваем нож.  Проникнал в жилището през отворена към двора врата и заплашил съпругата на Костов. Тя е успяла да запази самообладание и натиснала паник-бутона. Автопатрулът на охранителната фирма реагирал незабавно и задържали извършителя на деянието на място.


 Въоръжен мъж нахлу в къщата на Иван Костов в Драгалевци

Съпругата на лидера на ДСБ е задействала паник бутона, нападателят е задържан

Въоръжен мъж е нахлул в къщата на лидера на ДСБ Иван Костов в Драгалевци около 8 часа в събота – денят за размисъл преди парламентарните избори на 12 май. Нападателят е задържан. Никой от семейство Костови не е пострадал, съобщиха от Демократи за силна България.

Информацията беше потвърдена и от МВР. От пресцентъра на полицията уточниха, че става въпрос за опит за кражба и инцидентът не е обвързан политически.

Задържаният нападател е от Плевен с инициали В.Г. Той е регистриран за кражба в полицията. 36-годишният мъж се намира в ареста на Столичната полиция, като предстои да бъде разпитан.

Плевенчанинът влязъл в двора на къщата прескачайки оградата през съседен имот. Той бил маскиран и въоръжен със сгъваем нож. Проникнал в жилището на Костов през отворена врата към двора и заплашил съпругата му Елена. Тя е успяла да запази самообладание и натиснала паник бутона. Така сигнализирала частната охранителна фирма, която пази къщата. Патрулът се е отзовал незабавно и успял да залови влезлия 36-годишен мъж на място.

На официалната си страница във Фейсбук Иван Костов пусна следния текст: "Въоръжен мъж влезе рано тази сутрин в къщата на Иван Костов. Нападателят е задържан. Никой от семейството не е пострадал." Съобщението беше публикувано и в профила на Демократи за силна България.

От партията потвърдиха пред Mediapool истинността на информацията.


Плевенчанин със сгъваем нож нахлу в дома на Иван Костов

"Въоръжен мъж влезе рано тази сутрин в къщата на Иван Костов. Нападателят е задържан. Никой от семейството не е пострадал."

Taзи информация излезе около 10:25 ч днес на официалната страница на лидера на ДСБ във фейсбук.

От МВР съобщават, че тази сутрин около 8 часа диспечер на частна охранителна фирма подал сигнал в полицията за мъж, проникнал в къща, намираща се в столичния кв. „Драгалевци". На място незабавно били изпратени полицейски екипи, които установили самоличността на мъжа - В.Г. (36г.) от Плевен, с криминална регистрация за кражба.

Проникнал в жилището през отворена към двора врата и заплашил съпругата на Иван Костов - Елена. Жената запазила самообладание и натиснала паник-бутона на СОТ. Автопатрулът на охранителната фирма реагирал незабавно и задържали извършителя на деянието на място.

 

Факсимиле на съобщението от фейсбука на Иван Костов.

В хода на разследването станало ясно, че плевенчанинът прескочил в двора на къщата от съседен имот, маскиран и въоръжен със сгъваем нож.

Работа в полицията по документиране и изясняване на случая продължава.

От 13:00 ч. , Иван Костов ще даде извънредно изявление в централата на партията на бул. "Витоша" 18, вход откъм ул. "Кърниградска".

 

Очаквайте подробности.











Гласувай:
2



1. cvetanas - Че на кой му пука
11.05.2013 15:58
за този крадец Иван Костов, че да иска да го убива?
Костов просто вдига шум около личността си, че съвсем го забравихме!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: meteff
Категория: История
Прочетен: 3822416
Постинги: 556
Коментари: 1058
Гласове: 19943
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031