Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2013 16:53 - За изборните фалшификации на Гербаджийското-БКП
Автор: meteff Категория: Политика   
Прочетен: 4386 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 19.05.2013 12:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ДО МОМЕНТА НЯМА НИТО ЕДНА ОСТАВКА ВЪВ ВРЪЗКА
С ОПОРОЧАВАНЕТО НА ИЗБОРИТЕ, КАКТО И НЯМА НИТО
ЕДИН АРЕСТУВАН ВИНОВНИК ЗА ПРЕВРАТА В ЛИЦЕТО
НА ОТГОВОРНИТЕ ЗА СКАНДАЛА ДЛЪЖНОСТНИ ЛИЦА:
МЕДАРОВА, РАЙКОВ, ЖЕЛЯЗКОВ, ПЪРВАНОВА И Т.Н.
 


"ДЕН ЗА РАЗМИСЪЛ" ПО БЪЛГАРСКИ: ГЕРБ+БСП= МАФИЯ

image

От ЦИК отказаха да коментират информацията за разбита печатница за бюлетини

11 май 2013 | 16:28 | Агенция "Фокус"

София. От ЦИК отказаха да коментират информацията за разбита печатница за бюлетини. „Не мога да коментирам. При нас нямаме никаква официална информация, която да е постъпила. То не е и в нашата компетентност, още нямаме информация”, заяви пред Агенция „Фокус” Ралица Негенцова, говорител на Централната избирателна комисия.

ЦИК провежда свое заседание в момента.

От Прокуратурата съобщиха, че ще коментират темата по-късно.


 

При проверка на ДАНС са открити 350 000 бюлетини в складове на "Мултпринт"; Прокуратурата е образувала досъдебно производство

11 май 2013 | 16:38 | Агенция "Фокус"

София. 350 000 отпечатани и готови за експедиция бюлетини са открити в печатница "Мултипринт" - Костинброд, извън количествата, по договора с Министерски съвет за отпечатване на бюлетини. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. В съобщението на Прокуратурата се казва: След получен сигнал и извършена спешна проверка от органите на Държавна агенция „Национална сигурност" (ДАНС), Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство за престъпления по чл. 282 НК и по чл. 1б9г НК. На 10 май 2013 г., късно вечерта е извършен оглед на местопроизшествие в сградата на печатница „Мултипринт" в гр. Костинброд, както и разпити на свидетели. В складови помещения са открити над 350 000 отпечатани и готови за експедиция бюлетини за гласуване в извънредните парламентарни избори на 12 май 2013 г. До 8 май 2013 г. „Мултипринт" ООД е изпълнило задълженията си по договора с Министерския съвет за отпечатване на бюлетините за изборите и същите са превозени до областните администрации в страната. Откритите през нощта на 10 май 2013 г. бюлетини са извън тези количества.

Разследването по досъдебното производство продължава. По тази причина и с оглед предстоящото гласуване на 12 май 2013 г., прокуратурата ще предостави допълнителна информация през следващата седмица. Бюлетините /общо 10 палета/ са поставени под засилена охрана.



"Нова Алтернатива": Колко бюлетини има в държавата и колко от тях са предварително попълнени

11 май 2013 | 16:54 | Агенция "Фокус"

София. Ръководството на "Нова Алтернатива" остро осъжда опитите да бъдат фалшифицирани парламентарните избори на 12 май, за което в печатница „МултиПринт“ са били напечатани противозаконно около 350 000 „готови“ бюлетини. Според закона печатането на бюлетините е трябвало да спре на 8-и май, а е продължавало и в момента на акцията през изминалата нощ. Това се посочва в политическа декларация на "Нова Алтернатива" във връзка със спецакцията на ДАНС срещу схемата за фалшиви бюлетини, подготвени от ГЕРБ. "Нова Алтернатива" счита, че при така създадените обстоятелства трябва да бъде проведено бързо прокурорско разследване и да бъде потърсена съдебна отговорност от цялото партийно ръководство на ГЕРБ. Призоваваме Главния прокурор на Република България и министъра на вътрешните работа да създадат необходимите условия за разкриване на вече раздадени попълнени бюлетини, които ще бъдат незаконно внесени и пуснати в урните, а укрити от помещенията за гласуване тайно ще бъдат изнесени празни бюлетини. Този изключително арогантен опит за фалшифициране на изборните резултати окончателно отнема моралното основание ГЕРБ да съществува като партия.


 

Йордан Бончев, собственик на "Мултипринт": Несериозна е информацията, че от печатницата са иззети фалшиви бюлетини

11 май 2013 | 16:02 | Агенция "Фокус"

 

София. Собственикът на печатница „Мултипринт” в Костинброд Йордан Бончев опроверга напълно информацията, че от печатницата са били иззети фалшиви бюлетини. Това е несериозно, каза пред Агенция „Фокус” Йордан Бончев, общински съветник от ГЕРБ Костинброд. Имало е проверка в печатницата вчера, но не е констатирано нищо нередно, обясни той. При проверката се е проверявало количеството отпечатани бюлетини, как са предадени, с какви протоколи. Нямаме никакви притеснения по тази тема. Ако е имало такива неща, аз ще съм първият, който би бил задържан, както казват по една телевизия, но това не е така. Казали са, че съм задържан, но аз в момента съм в едно заведение, дори мога да ви пусна камерата по телефона, за да видите, че съм там и нямам никакви притеснения. Най-малкото, ако съм задържан, не бих имал телефон, допълни Бончев. (б.р. Което пък от своя страна сигурно обяснява сривът на официалния сайт на Прокуратурата на Република България до към 18:10 ч., както и липсата на каквато и да е информация от компетентните органи за задържаните виновни лица по така изнесения скандален случай на безпрецедентен опит за подмяна на предстоящия вот на българските избиратели, както и вероятно на някои от предишните избирателни процеси)



Жител на Костинброд чул разговор, който разкри, че секретарят на Министерски съвет Росен Желязков е замесен в отпечатването на незаконните бюлетини. На обяд в 12 часа му бил на гости младежът Крум, от когото научил за скандала.

"На Крумчо му се обади някакъв младеж, който му каза: Росен се издъни, тази нощ нощната смяна е продължила да печати бюлетини. На тях е трябвало да има знака Х за ГЕРБ“, разказа човекът пред TV7.



Министерският съвет е изпълнил всички свои ангажименти във връзка с отпечатването и разпространението на изборните бюлетини за извънредните избори на 12 май, спазвайки процедурите и буквата на закона.

Това съобщиха от правителствената информационна служба по повод намерените 350 хил. незаконни бюлетини при операция на ДАНС и прокуратурата в Костинброд в печатница "Мултипринт". Те са били извън количествата по договора с Министерски съвет за отпечатване на бюлетини, съобщиха по-рано днес от прокуратурата.

Количеството от 8 млн. 343 хил. бюлетини беше заявено и получено от печатницата, избрана след провеждането на обществена поръчка в сроковете, заложени в договора за изпълнение, съобщиха от МС. Съгласно Изборния кодекс броят на бюлетините, които се отпечатват, трябва да съотвества на броя на избирателите в страната и чужбина + 10%.

Всички заявени от МС и отпечатани бюлетини са получени от областните администрации на 8 май 2013-та година, уточняват от МС.

“Нашите взаимоотношения с тази печатница са приключили на 8 май. Министерски съвет няма задължение по Договор и по съществуващите в страната закони да осъществява постфактум контрол върху дейността на печатницата", заявява министър-председателят Марин Райков по повод казуса.

“Всичко, което сме поръчали, е получено и разпространено. Няма служител на МС, който да е бил арестуван или спрямо когото да е образувано предварително производство. Всички останали коментари ще бъдат направени след изборите като функция от установените от прокуратурата факти и обстоятелства", добавя той.

Премиерът изразява удовлетворение, че са взети всички предохранителни мерки, за да не се стига до евентуална злоупотреба и изразява благодарност на прокуратурата. Той призовава политическите партии да не се възползват от този случай, за да нарушават предизборното мълчание.

От МВР пък съобщиха, че по искане на прокуратурата служители на МВР са участвали в проверка на печатницата в Костинброд.

По искане на и.д. градски прокурор на София Роман Василев до главния секретар на МВР Калин Георгиев вчера служители на ОДМВР - София, РУП - Костинброд и части на Специализираните полицейски сили към ГД “Национална полиция“ са участвали в проверка на Софийската градска прокуратура и ДАНС в печатница в град Костинброд.

"Във връзка изразени съмнения за неправомерно полицейско присъствие около въпросната печатница за времето, през което са печатани бюлетините, сме длъжни да уточним, че съгласно Изборния кодекс МВР осигурява охраната на изборните помещения, изборните материали и дейността на избирателните комисии. Осигурява и охрана на транспорта с бюлетините до областните управи и местата за съхранение", се казва в съобщението на пресцентъра на МВР.

 

Незаконните 350-те хиляди бюлетини, които бяха открити в печатницата в Костинброд и които са извън необходимата бройка за парламентарния вот, не са технологичен брак. Това съобщиха от Върховната касационна прокуратура в неделя, опровергавайки по този начин твърдението на предприятието „Мултипринт”, че иззетите бюлетини са били дефектни и затова са останали в складовете му.

По неофициална информация на Mediapool обаче „допълнителните” бюлетини, отпечатани от фирмата на общинския съветник в Костинброд от ГЕРБ Йордан Бончев, са били всъщност двойно повече. Освен откритите от прокуратурата 350 хиляди бройки, още толкова успели да напуснат печатницата преди легално поръчаните от Министерския съвет бюлетини да бъдат предадени на 8 май на правителството, твърдят запознати.

Информацията идва и на фона на сигнал от гражданско движение, че в стая в общината в Кюстендил са намерени 30 хил. скрити бюлетини, подготвени за подмяна на гласовете в града и в Дупница. По този случай също е образувано бързо досъдебно производство както и с бройките на „Мултипринт”.

Държавното обвинение информира, че освен обявените 350 хиляди бюлетини в печатницата са намерени и четири палети технологичен брак, които са в съвсем друго състояние – смачкани, скъсани и с размазано мастило, каквито бяха описани от служителите на компанията „Мултипринт” по-рано сутринта.

От прокуратурата съобщиха за бТВ, че образуваното досъдебно производство е за престъпление по служба, но името на отговорното лице няма да бъде споменато до приключване на детайлния оглед, който ще започне утре. Експертизата на бюлетините е поверена на печатницата на Българската народна банка (БНБ). Иззети са всички видеозаписи от предприятието.

Според българското законодателство, ако клаузите на договора за отпечатването на бюлетините не са спазени, отговорност носи министър-председателят. От прокуратурата съобщиха, че тази отговорност не свършва на 8 май, когато е приключило отпечатването на бюлетините, както твърди Марин Райков.



Съюзът на демократичните сили: ЦИК да разпореди на секционните избирателни комисии маркиране на печатите на секционните комисии

11 май 2013 | 19:00 | Агенция "Фокус"
  София. От СДС предлагат ЦИК да разпореди на секционните избирателни комисии маркиране на печатите на секционните комисии, предаде репортер на Агенция "Фокус". "След първия печат да бъдат положени 3 подписа от трима членове на секционната избирателна комисия. Вторият печат да бъде полаган, ако на бюлетината има първия печат с маркировка и трите подписа. 24 години след промените ние сме особено чувствителни към всякакви опити за купуване и фалшификация на избори. Ние никога не сме си позволявали това и няма да го позволим и на други. Нека утре масово със своя вот купените и фалшифицирани гласове да не определят пътя на България", каза д-р Емил Кабаиванов, председател на СДС.
 
  "Тази фалшификация е обидна за нас, защото ни мислят за идиоти. Човек не е обича да го мислят за идиот. Единственият начин хората да се противопоставят на опитите да бъде фалшифициран или купен вотът е да гласуват масово. Призивът ни към хората е да излязат и да гласуват. Няма друг начин да се лекува куцащата демокрация освен с повече демокрация", посочи Любен Дилов - син, председател на движение "Гергьовден". По думите му, каквото и печатно издание да се прави, когато приключи неговият печат, е редно формите, от които то се печата, да бъдат унищожени в присъствието на възложител или да му бъдат предадени. "Интересно е какво се случва в тези печатници, които печатат протоколите и бюлетините. Те къде се намират, има ли ред, по който се взимат, белязват, унищожават, съхраняват. Не чухме този въпрос през последните няколко часа, а си струва да бъде зададен", добави Любен Дилов - син.
 
  Не мога да кажа, че предложението да бъдат отложени изборите е разумно, защото това означава още поне седмица България да се люлее в тази дива треска, която е в момента. Това каза Любен Дилов - син, председател на движение "Гергьовден". 
"Мен ме притеснява това, че както отечественият фронт, който се готви да завземе властта след изборите, така и управляващите използват всичко това, за да оспорят резултатите от вота, ако не им изнася. Това е доста притеснително. Даваме доста основание за това", добави Дилов. Той призова членовете на ЦИК да бъдат категорични, ясни, открити и да не оставят никакви сенки от съмнения. Д-р Емил Кабаиванов посочи, че свободни чисти хора да управляват и за такива хора трябва да се гласува утре.
  Мария КАЛОЯНОВА

 

 

 

Няколко вота в България бяха манипулирани,
твърди Емил Кабаиванов
"Единственият начин да се противопоставим на подмяната на вота ни е да гласуваме. Няма по-добро демократично лекарство от масовото гласуване", каза Любен Дилов по време на извънредната пресконференция на СДС. "Всички, които са отвратени от политическата ситуация, да излязат и да гласуват. Колкото повече са отвратените от политиката, толкова повече са отвратителните в нея", каза още Дилов.

Според лидера на СДС Емил Кабаиванов, няколко вота у нас са били явно манипулирани. "С купени гласове, с фалшифициран вот властта може да се вземе, но не може да се управлява. След това хората връщат тъпкано на този, който купува вота, но се губят години. Нека не губим пак време", призова Кабаиванов. 

Той подчерта, че подкрепя действията на прокуратурата и ДАНС и поиска главният прокурор да стигне докрай по отношение на въпроса с подслушванията и на днешния скандал с фалшивите бюлетини. По думите му, назначеното от президента правителство трябва да гарантират, че утрешните избори ще бъдат честни и демократични.

 


По повод намерените нелегални бюлетини се организира протест пред сградата на ЦИК, предаде Агенция "Фокус". Протестът е на представители на различни политически сили. Събрали са се и граждани. Недоволството е основно срещу ГЕРБ, но също така и срещу някои от институциите.

На протеста има представители на неправителствените организации. Тук са и членове и симпатизанти на ВМРО, заедно със заместник-председателя на партията Ангел Джамбазки.

От ЦИК обясниха, че намерените днес бюлетини в печатница в Костинброд по никакъв начин няма да компрометират извънредните парламентарни избори, които се произвеждат утре. Това каза пред телевизия бТВ тази вечер говорителят на Централната избирателна комисия Бисер Троянов.

Бюлетините, с които ще се гласува, вече са в секционните избирателни комисии и се пазят от МВР, подчерта той. Намерените бюлетини в Костинброд няма да бъдат използвани, заяви Троянов и отново подчерта, че вотът на хората е изцяло гарантиран. ЦИК ще излезе със съобщение по случая, допълни Троянов.

Запитан дали има опасност партиите да поискат касиране на изборите, Бисер Троянов посочи, че има достатъчно механизми вотът да не бъде опорочен, но партиите имат право на мнение и ЦИК ще го очаква.

"Не е от компетенцията на ЦИК да каже дали има нарушение на Изборния кодекс по отношение на споменатите в различни медии имена на политически партии около скандала в Костинброд." Това заяви говорителят на Централната избирателна комисията Ралица Негенцова. Тя е категорична, че ЦИК не може да отложи изборите.

Негенцова разкри, че в ЦИК е било свикано съвещание, но не уточни каква е темата, по която се заседава. По закон сигналите за изборни нарушения се подават точно в ЦИК, но съдът трябва да реши дали изборите да се касират.

 


http://www.government.bg/fce/001/0235/files/1203_objavlenie.pdf
 
 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ОСЪЩЕСТВЕНИЯ ПОРЕДЕН ОПИТ ЗА ФАЛШИФИКАЦИЯ НА
ИЗБОРНИ РЕЗУЛТАТИ В БЪЛГАРИЯ, ЛИПСАТА НА ВЗЕТИ АДЕКВАТНИ МЕРКИ
И АРЕСТУВАНИ ВИНОВНИ ДЛЪЖНОСТНИ ЛИЦА ДО МОМЕНТА, КАКТО И
НЕСПОСОБНОСТТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО, ЦЕНТРАЛНАТА ИЗБИРАТЕЛНА
КОМИСИЯ И ПРЕЗИДЕНТА ЗА СПРАВЯНЕ С НЕПРЕКЪСНАТО ЕСКАЛИРАЩАТА
СИТУАЦИЯ В СТРАНАТА ПО ГАРАНТИРАНЕ РЕДА И ЗАКОННОСТТА НА ИЗБОРНИЯ
ПРОЦЕС И НЕЗАБАВНОТО ОТСТРАНЯВАНЕ НА ГЕРБАДЖИЙСКАТА ШАЙКА ОТ
МУТРО-МИЛИЦИОНЕР-КОМУНИСТИ ПОСТАВИЛИ СИ ЗА ЦЕЛ ОКОНЧАТЕЛНАТА
ЛИКВИДАЦИЯ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ
- Е НАЛОЖИТЕЛНА НАШАТА РОЛЯ!


 

Служебният премиер Марин Райков ще отговаря пред
прокуратурата по въпросите за разкритите над 350 000
незаконни бюлетини, предназначени за грандиозната
фалшификация на изборните резултати в полза на досега
управляващата партия на мутромилиционерите ГЕРБ,
съставена предимно от членове на тоталитарната БКП
 

Служебният премиер Марин Райков ще бъде извикан на разпит за незаконните 350 хиляди бюлетини в Костинброд, които е трябвало да отидат до урните, информира вестник "Преса". Това най-вероятно ще стане в седмицата, когато ще се конституира и новият Парламент.

 

Показания вече са дали главният секретар на Министерски съвет Росен Желязков, сключил договора за бюлетините, шефът на печатницата "Мултипринт" и общински съветник от ГЕРБ Йордан Бончев, както и негови служители.

 

Показанията на Марин Райков са важни, защото служебният кабинет отговаря за провеждането на честни и демократични избори. Бюлетините бяха открити при мащабна акция на прокуратурата и ДАНС в Костинброд на 10 май.

 

Окончателното решение за разпита му ще вземат обвинителите от Софийска градска прокуратура, които наблюдават делото за приготвените за урните незаконни бюлетини.

След гръмването на скандала от служебния кабинет увериха, че те са били извън договорения тираж от 8 343 000 (в който влизат и 10% резерв), доставен още на 8 май. Общата цена е 1 079 973 лв.

 

И Росен Желязков при разпитите си твърди, че допечатка на бюлетини не е възлагана на "Мултипринт". Затова пък собственикът на печатницата Йордан Бончев първоначално каза, че тези бюлетини са "над тираж". А след няколко мистериозни телефонни разговора още на 10 май сменя показанията си и твърди, че пакетираните и слепени на кочани бюлетини били "технологичен брак".

Същевременно се разбра, че напористия физкултурник-милиционер, потомствена рожба на тоталитарното БКП и посредствено МВР-меганедоразумение 
Цветан Цветанов-Цветистия е готов да го арестуват още в сряда.



Виж: Как се фалшифицираха изборите досега

 












Гласувай:
7



1. meteff - Извод
12.05.2013 07:46
Народ, който не помни историята си, е обречен да я повтаря...
Заслужава ли си тогава народът да продължава да търпи това
мутро-милиционер-комунистическо дередже и да страда!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: meteff
Категория: История
Прочетен: 3822428
Постинги: 556
Коментари: 1058
Гласове: 19943
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031