Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2013 09:19 - КОЙ? БКП-ПОЗОР! КОЙ?
Автор: meteff Категория: Политика   
Прочетен: 7309 Коментари: 11 Гласове:
6

Последна промяна: 10.11.2013 15:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви от Москва на 6 ноември 2013 г., че осъжда вандалските атаки срещу паметниците на съветски войници в България, но призова те да не бъдат смятани за проява на враждебност, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

image
Bulharsko se omlouvб!!! България се извинява!!!
"За съжаление е невъзможно да бъде победен вандализмът. Той се среща практически във всички страни, включително в България", каза тя. Фандъкова добави, че паметникът на съветската армия в София и други подобни монументи са собственост на държавата, която предприема мерки за тяхна защита, която се осъществява с видеонаблюдение и полицейски патрули.


Софийският кмет призова да не бъдат възприемани като враждебни актовете на вандализъм в България. Тя изрази мнение, че "младото поколение изповядва други ценности, носи в себе си нова култура и нов хумор", което старото поколение не винаги разбира. "Не бива да бъдем консервативни", подчерта Йорданка Фандъкова и повтори, че българската държава опазва съветските паметници, 400 на брой, и се грижи за тях.

image
Другарско честване при паметника на Бай Тошо. Мирно!
Ще си позволим за пореден път да напомним на всички безродници и съветски възпитаници, включително и на другарката Фандъкова, че техните промити мозъци, най-сетне трябва да осъзнаят и приемат за факт разпадането на съветския им съюз, а така също е крайно наложително да осъзнаят, че символиките и свастиките на чуждия окупатор са най-малкото неприемливи и крайно обидни за българския народ.

В случай, че на някого не се харесват жителите на българската столица или ги дразнят свободно изразяваните от тях позиции, ще препоръчаме да си потърсят друга столица, град, село или дори чужда държава, в които необезпокоявани от инакомислещите да управляват, защото на нас вече ни е додеяло до втръсване всеки провинциалист дошъл в столицата на България да ни учи как да разчитаме история си, да ни поучават в криворазбран соцморал и ни заставят как да отдаваме почит!

image
Живко Занков, Марта Георгиева, Давид Станчев, Никола Спотинов и др.
изрисуваха рано тази сутрин подобието на едно нищо на Позитано № 20,
представляващо някаква група терористи, които видите ли символизирали
решителността на нелегалните шумкари да превземат с оръжие властта


СКАНДАЛНО: Полицията е задържала блогъра и участник в протестите срещу кабинета „Орешарски“ Асен Генов. Това съобщи самият той, като написа „Задържаха ни в трето РПУ“ в профила си във Facebook.

Причината е, че той и негови приятели изрисували паметника пред централата на БСП на „Позитано“ № 20 с червен спрей. По повод днешната годишнина от "великата октомврийска социалистическа революция" на паметника със спрей е изписано: „БКП – позор! Кой?“

Директорът на СДВР потвърди пред БНР, че са задържани 6 души. „Около 5 часа тази сутрин автопатрул на Трето РПУ е забелязал пред „Позитано“ № 20 шестима души, „въоръжени“ със спрейове и ръкавици да боядисват паметника от едната страна на входа на сградата. Били са 4 мъже и две жени. В момента те са в Трето РПУ. Те ще бъдат задържани за 24 часа“.

Заради това пък „Ранобудните студенти“ призоваха всички граждани да идат към Трето районно, за да изразят подкрепа към задържаните. Засега в ареста остават – Асен Генов и Цветелина Сърбинска, защото у тях са намерени спрейове. Те са задържани и се очаква да им бъдат повдигнати обвинения за хулиганство. По-късно привечер двамата са освободени.

От Реформаторския блок определиха ареста като политически: „Това е първият в България политически арест, може би от демократичната ни история след 89-а година. Тази нощ младите хора са се опитали да покажат точно това - как една и съща власт ни е управлявала и през тоталитаризма и продължава да ни управлява и днес".

Антон Кутев от БКП/БСП коментира, че поругаването на "паметника" е акт на неуважение към автора на монумента проф. Любомир Далчев. Кутев допълни, че арестът на Генов е в рамките на закона, но блогърът трябва да бъде освободен: "Тази вечер с една негова творба няколко hora, да речем, че се пошегуваха. Няма да използвам по-тежка дума. Иска ми се някой ден г-н Асен Генов до постигне една стотна част от това, което направи г-н Далчев и е направил професора през живота си. Не смятам, че трябва да бъде арестуван Генов, той може би трябва да бъде освободен. Въпросът е, че ние не трябва да позволяваме като общество това да се случва".

image
Скандалът с Авиоотряд 28

КОМЕНТАР: Виж, с какво пак са тръгнали да се занимават родните милиционери, все едно си нямаме други по-сериозни проблеми свързани, например с арабската бежанска вълна от братска Африка неусетно заляла центъра на София и цяла България, по повелята на една безродна евросъветска комисарка от Любимец Кри-СТАЛИН-ка "ГЕРБокопачката", чиято авантюра ще ни струва 20 милиона само до края на 2013 г.












Гласувай:
6



1. schumpov - Защо боядисването на фигурки се ...
07.11.2013 09:42
Защо боядисването на фигурки се третира като вандализъм, а пребоядисването на БКП като катарзис.
цитирай
2. oposin21 - Оскверняването на паметници е вандализъм
07.11.2013 10:16
Никои няма право да драска където си иска и по каквото си иска да не говорим за паметници независимо с каква цел е ако бъде надраскан Български паметник в друга държава веднага ще скочим че е проява на вандализъм и ксенофобия а ние когато оскверняваме паметници е форма на протест така ли ? Тоест два аршина за мерене на едно ? Не е правилно и всички го знаят, независимо какъв е паметника щом стои там значи закона е разпоредил да е там и точка на които не му харесва да се оплаче има си ред и за това а ако не му се удовлетвори значи прекалено малко са тези които го искат и идва принципа на мнозинството (не че в България има демокрация де) следователно остава . Драскането на паметници е вандализъм
цитирай
3. meteff - Re: 1. schumpov
07.11.2013 10:27
Докато новините за съдбините ни идват от Москва, през Брюксел, така ще я караме явно...
цитирай
4. meteff - Re: 2. oposin21
07.11.2013 10:47
Да, съгласявам се напълно, така е във всяка цивилизована демократична страна,
в която символи на чужда окупация не съществуват или отдавна са премахнати.
При посттоталитарните общества, обикновено сме свидетели на друг вид израз
на отношение спрямо грандоманските творения на нечий болен мозък, спомнете
си само какво се случи преди време със статуята на Садам Хюсеин в Багдад или
с Берлинската стена през 1989 г., която разделяше един народ и цял континент!
цитирай
5. dedenze - Да оскверняването на национални паметници е повече от вандализъм !
07.11.2013 11:48
Ако с някои паметник не сме съгласни, има законен път и решение на НС за неговото демонтиране и унищожение, другото е престъпление спрямо държавата и трябва да се наказва строго!
Аз ненавиждам паметника на загиналите американски летци бомбандирали мирни български градове през ВСВ, този паметник не се оскверява !? Обратното "признателният" български народ му поставя цветя и венци !?
Истината за реалния живот никога не е политическа !
Фандъкова лицемери протоколно, защото за броени часове може да защити тези паметници с камери и охрана, посегнаха вече и на паметника на Васил Левски !
цитирай
6. meteff - Re: 5. dedenze
07.11.2013 12:18
Разбира се, имате право, само дано не намеквате, че отново сме във война!
За разлика от Вас, не мога да си позволя да ненавиждам някого, още повече
нечий паметник. По скоро, бих си позволил да ненавиждам управата, дори
безсърдечното понякога общество, за това че не се сеща за мнозина от най-
стойностните и заслужили българи, на които дължим своята признателност
и поклон за делата им... Апропо, питам се в този ред на мисли, кое е това
длъжностно лице от законова гледна точка, което трябва да понесе своята
вина за вандалското посегателство над паметника на Васил Левски! - Кой?
цитирай
7. started - ЗАД ЛИЦЕТО НА МЛАДИЯ БОЛШЕВИК, П...
07.11.2013 19:49
ЗАД ЛИЦЕТО НА МЛАДИЯ БОЛШЕВИК,ПРОФЕСИОНАЛЕН БУНТАР И РЕВОЛЮЦИОНЕР АСЕН ГЕНОВ НАДНИЧА ГРОЗНАТА МУТРА НА ПРЕСТЪПНИКА-ЦИОНИСТ ДЬОРТ ШВАРЦ (джордж сорос)-ЩЕДРО ФИНАНСИРАЩ ВСИЧКИ БЪЛГАРОМРАЗЦИ. ДРУГАРЯ ГЕНОВ Е НОМИНИРАН ЗА ЧОВЕК НА 2011г. от...... ДЕГЕНЕРАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ХЕЛЗИНГСКИ КОМИТЕТ.ЧЛЕН Е НА ПП"ЗЕЛЕНИТЕ",ЗА КОЯТО Е ИЗВЕСТНО,ЧЕ Е УЧЕРЕДЕНА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА "ИКОНОМЕДИЯ"(собсвеност на сина-ИВО ПРОКОПИЕВ и брата на офицер от ДС) И ОФИЦИАЛНО СЕ ОБЯВЯВА ЗА ЦЕННОСТИТЕ НА НЕОЛИБЕРАЛИЗМА т.е. НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД. И ЗЕЛЕНИ СА САМО ОТВЪН-ОТВЪТРЕ СА ЯРКО ЧЕРВЕНИ-ЧИСТИ БОЛШЕНИКИ.ДРУГАРИТЕ УМЕЛО ИЗГРАЖДАТ ОБРАЗА МУ НА "ДЕМОКРАТ И ВОДАЧ",ОПИТВАЙКИ СЕ ДА ПРОБУТАТ НОВОТО СИ ГМО ТВОРЕНИЕ ПО ВЪЗХОДЯЩАТА ПАРТИЙНА СТЪЛБА.ГОЛЯМО ГЕРОЙСТВО Е ЦАПАНЕТО НА НЯКАКВИ ИЗКРИВЕНИ ПАРТИЙНИ КАРИКАТУРИ-НЯМА ЩО!
цитирай
8. meteff - Как да изкореним болшевизма? Кой да го стори? Колко ще чакаме?
08.11.2013 06:37
Прекъснатият дебат за близкото минало трябва да се поднови в българското
общество, за да се научи обективната истина за периода 1944-1989 г., преди
известно време председателят на ЕП Йежи Бузек заяви, че ако Европа е знаела
истината за противопоставянето на комунистическия режим, то България е
нямало да бъде определяна като най-верния сателит на Москва. --- Сакън...!
цитирай
9. meteff - Родните "социалисти" припознаха пещерния тероризъм
08.11.2013 08:29
"Дума" определя случилото се пред централата на БСП като "Омраза в розово".
"Липса на въображение. Това е най-малкото, което може да се каже по повод на
вчерашната акция с боядисването на статуите пред "Позитано" 20. Ако приемем, че
цветните фигури от "В крак с времето" бяха някаква форма на изкуство и протест,
носеха някакво сравнително разбираемо послание, било то и неприемливо от
всички, така и не стана ясно какво точно целеше тайфата десебари. Боята бе
признак на безсилие и липса на оригиналност. Розово и лилаво. Банално дежавю."
цитирай
10. schumpov - Това което е боядисано не е памет...
08.11.2013 18:15
Това което е боядисано не е паметник. То е елемент от околната среда. Поставено е там за да означи и украси сградата на Активните борци против фашизма и капитализма.Като означение на тероризма Далчев е изпълнил поръчката професионално , нали е професор, но като украшение на околната среда това е плашило. На мен ми се струва,че плашилото е основното предназначение на фигурите. Не знам дали ситуирането на това плашило е санкционирано от Общината.До премахванета на тези плашила е добре да си останат боядисани , а пък ако ги направят и смешни може и да останат.Но за да станат смешни трябва много голямо въображение, оригиналност и сила.
цитирай
11. meteff - Желю Желев: Сгрешихме, че не забранихме БСП
10.11.2013 07:49
"Сгрешихме, че не забранихме БСП", призна в интервю за "Труд" президентът на
България (1990-1997 г.) д-р Желю Желев.

"Това направиха руснаците, забранявайки КПСС, след неуспешния опит за преврат в
Москва", допълни Желев. Той изрази съжаление, че Тодор Живков не е бил осъден
за държавна измяна. Според бившия президент Живков е трябвало да понесе
отговорност за това, че е предлагал България да стане 16-та република на СССР.

"Това беше национално предателство. За онези, които заемат отговорни
държавни длъжности и бяха на държавни постове, това е и държавна
измяна", посочи Желев.

По думите му след едно осъждане на Тодор Живков и ЦК "щяхме да забраним
БКП и БСП като партии престъпници". "Това е най-голямата грешка на нашата
демокрация според мен. България щеше да бъде напред от редица балкански
страни", категоричен е първият демократично избран президент.

По думите му преходът у нас отдавна е свършил. "Въпросът е, че той не беше
направен както трябва. Голяма грешка е разбиването на СДС в навечерието на
вторите демократични избори през 1991 г. Групата на 39-те разби Съюза на
демократичните сили", заяви още Желю Желев.

Източник: Dnes.bg
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: meteff
Категория: История
Прочетен: 3821379
Постинги: 556
Коментари: 1058
Гласове: 19943
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031