Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2023 20:01 - © Първоаприлски II
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1205 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 01.04.2023 20:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
01.04.2023г.

     Старият морски вълк бай Пешо (78) казва : "Аз ще работя, щото трябва да работя. Аз работата ма вдъхновява, работата ми дава кураж да живея … Бай Пешо не спи. И всичко е направил сам с двете си ръце … Аз съм работил 50 години почти, бе. 50 години труд, хамалогия. Всичко съм направил с двете си ръце … Като влезеш в морето – там е тишина. Спокойно … Аз съм най–отпред. Това е доказано. Нос Шабла е много навътре в морето, стои най–на изток в държавата … Значи, когато президентът си чете речта за Нова година, бай Пешо има две ракии на главата си вече. Защото аз посрещам с 14 минути по–рано Новата година … Наздраве! Ше ми пресъхне устата, ше зема да не мога да говоря … Риба за опашка не се държи – за главата … Аз винаги съм казвал : Работи ше живееш дълго, бе … Глей какви ръце имам – като лопати, всичко правят, корави ръце, хамалски ръце … На туй дето не съм го виждал, няма какво да се кланям. Атеист ли, кво му викат …Трябва да пиете, бе. Пет ракии ги имам всеки божи ден. Гарантирам!", разказва житейската си философия бай Пешо.
"Трийсе години тоя народ свикна на мързел. Това е моето мнение. Той не иска да работи. Той първо пита, какви пари даваш … Той знае само таз държана тряа да му дава. И аз съм да дава. Но ше даваш, на който работи. Тоз който не иска да работи, ше го оставиш гладен. Да са научи да работи. А сега кого хранят. Сега хранят циганите … Те правят деца само", разказва наблюденията си за труда при капитализма в България Старият морски вълк.
image

На 29–ти март 2051–ва година навършвам 108 години. Запомни. Аз ще ги изкарам. Да.

"А соца бил лош строй. Кое му е лошото? Хората имаха пари. Коли имаха, къщи имаха … Лошото сега с таз демокрация, няма ред, няма нищо Как да има риби, когато не се спазват известни правила … Капитализма е, за всяка друга държава може да е строй, за България не е … ний не сме цъфнали, искаме да вържем … Взимат властта – крадат, крадат, крадат … Сега навсякъде се краде … На беден народ, к`вото и да му забраняваш, няма за стане …
Аз ще работя, за да живея!", завършва разказът си Старият морски вълк бай Пешо.
Капитализмът не е строй за България, казва той.
"Осъдени сме на комунизъм", казва пък Ренета Инджова
image
Бай Пешо е необразован, напуснал училище в 9–ти клас за да стане шофьор, човек от народа, като другарят Тодор Живков. Инджова е от интелигенцията, но е прозряла, че за България най–подходящ обществено–икономически строй е комунизмът.
Както се казва – низините си го искат, върховете нямат избор – за социализма, де. 
Обещаните на Незалежната от Колективния Запад танкове пътуват на Изток. Не е ясно обаче до къде ще стигнат : "Западните танкове, които се изпращат вече в Украйна, няма да се използват в реални битки, а ще бъдат заснети във видеоклипове за повдигане на духа на военните и населението. Това каза в интервю за URA.RU ръководителят на Бюрото за военно–политически анализи, военният анализатор Александър Михайлов, пише URA.RU.
"Вярвам, че пробните партиди няма да стигнат до фронтовата линия. Те ще бъдат защитени, докато започнат сериозни доставки. Тези тестови партиди ще бъдат раздвижени около полигона за поетапно заснемане. Те са необходими за видеоклипове за победите на украинската армия. Имат много тежка ситуация на фронта. Те трябва по някакъв начин да развеселят военнослужещите, наемниците и населението, включително там, където се привличат кадри за мобилизация", казва Александър Михайлов.
Според него западната техника не е пригодена за военни действия в условията, в които се намира Украйна сега. "Има нужда от много повече танкове, боеприпаси, дълбок тил, който да им осигури ремонт, гориво, боеприпаси, подмяна на двигатели, въоръжение. Освен това при реални бойни действия танковете ще бъдат обстрелвани. Очакванията от западните технологии са твърде големи. Има успех при нормални климатични условия. В Украйна температурата пада под нулата, мръсотия, непроходимост, висока влажност, няма пряк достъп до необходимите видове горива и смазочни материали и вериги за доставки, с които НАТО толкова е свикнал в организацията на военната си служба", обяснява военният експерт.
Анализаторът подчерта, че доставките няма да могат да променят хода на спецоперацията. "Американските и европейските танкове практически не са воювали през последните 20–30 години. Приложението им в Близкия изток беше сведено до много ограничени местни операции. Дори при тези условия те редовно са били удряни. Русия вече разполага с най–мощните противотанкови оръжия в света. Тя удари почти 4000 танка за 11 месеца специална операция. Това предполага, че нито 100, нито 200 танка ще променят коренно курса на СВО", добавил  Михайлов.
Така че вместо на фронта, "Leopard 2A4" и "М1 Abrams" ще пристигнат в Національна кіностудія художніх і документальних фільмів імені "Олександра Довженка" на проспект Перемоги, 44, Київ, Украйна, 03057 за снимане на пропагандни видеоклипове.
image

Дългоочакваните натовски танкове на път към Національна кіностудія художніх і документальних фільмів імені "Олександра Довженка"

Заместник–министърът на войната на Украйна Хана Маляр написала в профила си във Facefook : "В момента врагът работи по три медийни задачи :

✔️ подкопават доверието на нашето общество и военните в решенията на командването относно Бахмут;

✔️ да демотивира и отслаби психологически нашата армия;

✔️провокира нашето военно ръководство да предприеме грешни действия 
image

И конкретно врагът използва следните съобщения :
– твърди се, че решението да се запази Бахмут е политическо;
– твърди се, че Бахмут и околностите няма смисъл да се държат;
– твърди се, че героизмът на украинските бойци се раздухва от украинската пропаганда 
image

Бахмут (Артьомовск) ще бъде отбраняван, докато това е необходимо за нас от гледна точка на изпълнението на военноотбранителните задачи.
И нашето военно командване, а не руската информационно-психологическа пропаганда, ще определи колко време ще продължи защитата на Бахмут", пише министерката.
image

И най–неприятната информация за врага. Битките за Бахмут не са Апокалипсис. Това е поредната героична страница на мощната украинска армия във войната срещу Руската федерация, казва министър Хана Маляр 

Часове преди министър Маляр да се изцепи, в интервю за The Associated Press главнокомандващият говорил за Бахмут (Артьомовск) и се изказал иносказателно–гастрономически така : "Не можем да загубим. Не можем да загубим стъпките, защото войната е торта. Торта от такива парчета победи. Малки победи, малки стъпки, защото срещу нас е много голяма държава, голям враг, голяма армия – Русия – и малки украински сърца".
Бахмут (Артьомовск) е парче от тортата, което, ако Путин грабне, "Той ще продаде тази победа. Той ще продаде тази победа на Запада, на своето общество, на Китай, на Иран, на всички страни, на Бразилия, на страните от Латинска Америка … Но той ще го продаде на своето общество. Тази една малка стъпка … След тази точка той ще има решение с много страни по света. На всеки континент той ще има съюзници по въпроса, за да ни тласка … да тласка нашето общество и обществото ни да намери начин към компромис с тях".
От думите на Зеленски се разбира, че превземането на Бахмут (Артьомовск) за Руската федерация е политически успех, която тя ще продаде на руснаците и на света за да спечели съюзници. За Украйна отстояването на Бахмут (Артьомовск) също е важно от политическа гледна точка – да не допусне политическа победа на Руската федерация 
image

Зеленски въобще не коментира и не отбелязва военното значение на отбраната на града.
В този смисъл е коментарът и на The Associated Press : "Някои западни военни анализатори се съмняват защо Украйна е готова да понесе толкова много загуби, за да защити територията си, твърдейки, че градът няма стратегическо значение. Зеленски каза, че всяка загуба във войната ще даде възможност на Русия. Той прогнозира, че ако Русия победи Украйна в Бахмут, Путин ще се стреми да "продаде" победа на международната общност".
Като цяло Зеленски всъщност подписа, че "крепостта Бахмут" има чисто политическа цел.
От една страна според министър Хана Маляр "твърди се [от руската пропаганда], че решението да се запази [за украинците] Бахмут е политическо". От друга страна, според главнокомандващия, за Украйна запазване владеенето върху града също е политическо.
Е, настоящий казус с шпионски подтекст – Защо заместник–министърът на войната не знае за какво се бият нейните войници е добър въпрос. И във всеки случай има лоша новина за Маляр : или руската пропаганда е успяла да убеди Зеленски, че за Украйна отбраната на Бахмут (Артьомовск) е само политически важна или Зеленски си е агент на Кремъл.
image
Агент "Клоуна" и водещият му офицер

Ако си мислите, че пуканките са се появили в Съветския съюз едва след перестройката през 90–те години на миналия век, много грешите. Да, в кината преди не ги сервираха в торби. Но всъщност пуканките са познати на гражданите на СССР от 50–те години на миналия век.
Дори "Книгата за вкусна и здравословна храна" не можеше да пренебрегне това ястие. В изданието от 1955 година маргиналната бележка се нарича "Въздушни зърна" :
«"Пухнат ориз", "Пухната царевица" и "Пухната пшеница" са специално обработени (експлодирани) зърна от подбран ориз, пшеница, царевица, напълно готови за консумация» 
image

Вярно, за разлика от днес, тогава тези "експлодирани" зърна се слагаха в бульони и супи вместо крутони. "Книгата за вкусна и здравословна храна" отбеляза, че зърната са "за предпочитане пред крутоните, тъй като не изискват предварителна подготовка".
"Въздушни" зърна от ориз, пшеница и царевица се добавяли и към мляко, кафе, какао, желе и компоти. Освен това се подчертава, че "тези зърна са много леки, приятни на вкус и по–полезни от обикновения ориз, царевица и пшеничен зърнени храни, тъй като се усвояват по–лесно и по–пълноценно" 
image

Постановление на Съвета на министрите на СССР от 12 март 1960 година № 360 "За мерките за увеличаване на производството и подобряване на качеството на хранителни продукти от картофи, царевица, зеленчуци" дори предвижда "да задължи икономическите съвети, съветите на Министрите съюзните и на автономните републики … да осигурят значително разширяване на гамата от хранителни продукти от царевица, организиране на производството на бухнала царевица, глазирана със захар и осолена.
Списанието "Въпроси на съветската търговия" за 1962 година отбелязва, че "надутата" царевица бързо придоби популярност сред купувачите, децата я харесаха особено".
Съветските пуканки несъмнено са свързани с "царевичните експерименти" на Хрушчов.
image

Преяла с пуканки и препила с квас съветска котка 

В Англия узакониха содомията в училищата – В Англия онзи ден се случи най–значимото събитие от последните векове, което прогресивната общественост посрещна с всеобща радост. Правителството прие закон за задължителното изучаване на ЛГБТ идеологията в началното училище, а парламентът го гласува. Приобщаващите ЛГБТ регламенти за взаимоотношения и сексуално образование (Relationships and Sex Education – RSE) са приети с 538 гласа срещу 21. Сега содомията ще бъде въведена в училищата на законодателно ниво от първи клас. Съвсем резонно депутатът от лейбъристката (либерастката) партия от избирателен район Илфорд Север Уес Стрийтинг написал : "Без колебание гласувам в полза на задължителното и приобщаващо обучение за взаимоотношения", съобщава Metro.co.uk.
Депутатът от Зелената партия Каролайн Лукас, която представлява избирателния район на Брайтън Павилион го подкрепя : "Исторически ден за образованието за секс и взаимоотношения! Браво на толкова много за годините на упорит труд!", написала Каролайн.
image
Британският парламент по време на гласуването на "Приобщаващите ЛГБТ регламенти

* Щирлиц влиза в берлинско кафене и си поръча двойно кафе. Сервитьорката го пита : "С или без захар?" Щирлиц отговаря : "От едната страна със захар, от другата – без. Трябва да поддържам баланс".
* Щирлиц и Мюлер си направили излет сред природата. Щирлиц вади бутилка вино и лека закуска, а Мюлер вади акордеон. Щирлиц си помисля : "Можехме да станем истински приятели, ако не беше таза неприятна подробност войната".
* Щирлиц получил съобщение с паролата от сейфа на Мюлер : "1–2–3–4–5". Мисли си : "Не може да има толкова проста парола. Определено е капан". Когато обаче въвел паролата, сейфът се отворил. "Невероятно – помисли си Щирлиц – това наистина беше парола!".
image

Е! Потеглихме!

https://play.nova.bg/video/nichiya-zemya/season-7/nichiya-zemya-2020-11-21/542067
https://bg.wikiquote.org/wiki/%D0%A0%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B0_%D0%98%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D0%BE%D0%B2%D0%B0
https://ura.news/news/1052625710
https://www.discred.ru/2023/03/30/zelenskogo-priznali-agentom-kremlya/
https://www.facebook.com/ganna.maliar/posts/2418762081616153
https://apnews.com/article/ap-zelenskyy-interview-ukraine-war-11de771129fb822f2cd58b443736e72f
https://apnews.com/article/ukraine-zelenskyy-russia-putin-war-78f55fbf4fb7e57711c2fadaf914fd45
https://p-syutkin.livejournal.com/883479.html?media&ila_campaign=medius&ila_location=main&ila_context=main_block
https://skeptimist.livejournal.com/5246447.html?utm_source=3userpost
https://kvisaz.livejournal.com/1327414.html






Гласувай:
5


Вълнообразно


1. mt46 - ...
01.04.2023 22:54
Може и по-накратко... Всеки миг е ценен...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
01.04.2023 23:21
Не може – днеска е събота, почивен ден.
А четенето на моите постинги е по–ценно от времето.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
02.04.2023 00:55
Една гледачка казала ,че Бах-мамут може л да бъде оварден само от мамут!?

Да ,ти кажа, аз мога да помогна на зеленото човече, но само с информация
На дъното на Черно море е намерена верига от мамути-бивни Заварила ги е приливната вълна и са останали така, както са били в момента на срещата с нея при потопа
Дадох акъл на учените , да ги датират! Но останах само с даването, но то и без това не ми струва пари!Те не можаха да разберат, защо го давам? Да не е някакъв капан, че да пострадат? Не разбирали от математика?
Както и да е ,ако имаш връзка с със зеленото мовеме, кажи му:
Да си хване един мамут
,за да защити Бах мамут!

Лека нощ!
цитирай
4. nedovolen - За бай Пешо съм го гледал. Твърд е ...
02.04.2023 08:16
За бай Пешо съм го гледал. Твърд е като канара, няма хънта мънта.
Сутринта мярнах по зомбивизора водещата мисирка проплака - в Столипиново ставали късно. Днес цяла България на тях разчита.
:)))
цитирай
5. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
02.04.2023 09:29
Ще си хване, ама трябва да отиде до Сибир.
Там се копаят кости от мамути.
цитирай
6. kvg55 - До 4. nedovolen
02.04.2023 09:35
И аз станах късно. Рано си легнах – късно след полунощ.
И като идем с братовчедите да гласуваме, те снощи до късно пируваха по случай изборната победа, защото те винаги са сред победителите, ще преобърнем вота.
А бай Пешо забравиха да го питат дали гласува.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5753516
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031